Karlovarsko: Celníci zjistili u jednoho z kontrolovaných vozidel přetížení o více než 3,3 tuny

Karlovarští celníci zjistili u jednoho z kontrolovaných vozidel přetížení o více než 3,3 tuny, u dalšího vozidla o 555 kg a přetížení přípojného vozidla o více než 140 procent povolené hmotnosti.

dezinfekce

Nejen o prázdninách provádí karlovarští celníci na kontrolních stanovištích nízkorychlostní kontrolní vážení v součinnosti s CSPSD Karlovy Vary (Centrum služeb pro silniční dopravu). Pozornost zaměřují především na nákladní a dodávková vozidla s hmotností do 3,5 tuny. 

V červnu na dálnici D6 ve směru z Karlových Varů na Cheb zjistili u tuzemského dopravce překročení nejvyšší povolené hmotnosti, a to o 3 377 kilogramů, což byl zatím rekordní případ. Další podobný případ se stal při kontrolním vážení začátkem srpna, kdy řidič řídil dodávku přetíženou o 555 kg s přípojným vozidlem s povolenou maximální hmotností 750 kg, jež bylo přetíženo o 1 052 kg, což činí přetížení o 140,3 %. V obou případech byla za překročení přípustných hodnot stanovených zákonem o pozemních komunikacích uložena na místě pokuta v maximální výši 15 000 korun a zákaz další jízdy. Dopravce čeká správní řízení, které povede odbor dopravy města Sokolov.  

Kontroly nízkorychlostního vážení jsou jednou z mnoha kompetencí celní správy, které provádí v součinnosti s dalšími složkami. 

Karlovarští celníci zjistili při kontrolním vážení ve svém regionu od začátku letošního roku do 10. srpna 122 porušení zákona o pozemních komunikacích a udělili pokuty v celkové výši 570 000 korun. Případy 60 provozovatelů budou dále šetřeny ve správním řízení. 

Zdroj: Celní správa

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy