Festival Rock iN Roll si jde pro občanku!

Na pláži u rybníka v Nové Roli se uskuteční už 15. ročník festivalu Rock iN Roll.Poslední červencovou sobotu tady pod širým nebem vystoupí kapela Wohnout, zpěvačka Bára Poláková, skupina Krausberry, hudebník Honza Křížek a mnoho dalších. Akce láká také na plážovou DJ´s show a nebo odpolední dětský program zdarma.

dezinfekce

Festival Rock iN Roll se poprvé konal v roce 2009 v kulturním domě v Nové Roli. Vstupenka na něj byla v ceně piva a návštěvnost čítala do sta lidí, povětšinou rodiny a přátel vystupujících.

,,Začínali jsme jako akce pro pár kamarádů. Nikdo jsme o organizaci moc nevěděli a všechno se učiliza pochodu. Ambice stát se jednou z nejvýraznějších hudebních akcí v Karlovarském kraji přišla až mnohem později,“ vzpomíná na začátky festivalu jeho zakladatel Jiří Švec. V roce 2012 se Rock iN Roll přesunul pod širé nebe na pláž u místního rybníka a tam se koná dodnes. Během nejsilnějších ročníků čítala návštěvnost téměř 3000 hudebních nadšenců a na pódiu si tady zahrála řada předních českých hudebníků jako třeba David Koller, Kamil Střihavka, Vladimír Mišík, kapely Wohnout, Vypsaná FiXa, Visací zámek, Buty, Tata bojs, a nebo Mydy Rabycad. V roce 2020 ale další růst festivalu zpomalila covidová pandemie. ,,V těch letech bylo naším cílem to hlavně nevzdat a vytrvat. Což se nám jako jedněm z mála povedlo a žádný ročník jsme nemuseli rušit. Jen jsme celý festival museli koncipovat komorněji,“ vysvětlil Švec. Nyní doufá, že s patnáctým ročníkem si festival bude moci dovolit zase trochu povyrůst a navázat na koncepci, kterou musel před třemi lety kvůli restrikcím opustit.

Line-up letošního jubilejního ročníku je opět nabitý zajímavými českými uskupeními napříč hudebními žánry. Potřetí se na novorolskou pláž vrací kapela Wohnout, která celý program zahájí už v odpoledních hodinách. ,,Naposledy u nás hráli právě před třemi lety pro velmi omezený počet diváků. Jsme rádi, že se k nám kapela vrátí nejen pro fanoušky, kteří se tehdy na RiR nedostali, ale taky proto, že je naše pláž prostě miluje,“ popsal Švec. Diváci se mohou těšit také na skvělou zpěvačku a velmi známou performerku Báru Polákovou, která do Nové Role doveze své hity jako Kráva, Nafrněná a mnoho dalších. Dorazí také legendární kapela Krausberry a nebo hudebník Honza Křížek známý například z kapely Blue Effect. Sestavu potom doplní výrazné místní hudební uskupení Steven`s a program na této hlavní stage zakončí punková kapela Plesnivý fazole.

Další část programu se odehraje přímo u vody na písčité pláži. „Vytvořili jsme takovou chill-out fun zónu s názvem Kaolin Beach. Tady se bude konat velká Djs`show, kde se bude mísit elektronická hudba s instrumentalisty jako je třeba Tomáš Havlínek s Dj Swing Garden a nebo Dj FeFe s bubeníkem. Na své si tedy přijdou i alternativněji založené uši. Navíc si tady můžete půjčit i paddleboard a vyrazit na vodu, a nebo si posedět na plážovém lehátku s koktejlem v ruce,“ doplnil Švec. Aby tato událost nebyla pouze o hudbě a plážových radovánkách, zaměřili se pořadatelé také na rozšíření nabídky občerstvení. Svůj prostor na události dostanou například i menší lokální pivovary. "To je koncept, který jsme poprvé zkusili v loňském roce a moc se nám zalíbil. Návštěvníci tak i letos budou moct ochutnat třeba Pivního Skauta z Chebu, Krušnohor, Rudohor a nebo pivo Permon," nalákal organizátor.

Další letošní novinkou je také nová kolekce merche, který bude na festivalu k prodeji. ,,Na místě můžete koupit klobouk, kšiltovku nebo brýle s naším logem, což se hodí, pokud je velmi slunečný den. Kromě toho ale máme letos pro dámy nové šatovky a pro pány trička s limitovaným motivem. No a když má ten náš festival občanku, tak jsme připravili i kolekci spodního prádla pro skalní fanoušky,“ popsal další člen organizačního týmu Jaroslav Schovánek.

Součástí festivalu je také odpolední dětský program zdarma. ,,Těšit se můžete na Pohádkový kabaret v podání herců Západočeského divadla v Chebu, historický ručně poháněný kolotoč, tvořivou dílnu s rozlítanými barvami, malování na obličej, cestu plnou úkolů a mnoho dalších aktivit,“ doplnil Schovánek. Rock iN Roll dětem se koná od 13 do 15 hodin a dorazit na něj mohou i ti, kteří nemají vstupenky na hlavní část programu.

Hudební festival Rock iN Roll se koná v sobotu 29. července od 15:30. Lístky v předprodeji se dají pořídit on-line za 490,- Kč, na místě potom za 620,- Kč. Děti do 12 let a držitelé průkazů ZTP a ZTP/P mají vstup na festival zdarma. Po vystoupení poslední kapely na hlavním pódiu jsou pro návštěvníky k dispozici autobusy, které je rozvezou do okolních měst, jako jsou Karlovy Vary, Chodov, Sokolov, Nejdek, Hroznětín a Ostrov. Parkování na místě je pro účastníky akce zajištěno zdarma. Zájemci mohou využít také louky určené ke stanování a po akci přespat na místě. 

Více informací najdou zájemci na www.rockinroll.cz


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy