Chodov: Do města poprvé zamíří mobilní výdejna potravinové pomoci

Premiérový výjezd mobilní výdejny Potravinové banky Karlovarského kraje z.s. očekává v příštím týdnu Chodov. Potravinové balíčky osobám, které dopředu vytipovali sociální pracovníci, by se měli ve městě poprvé vydávat v úterý 15. srpna.

dezinfekce

Pomoc je určena především pro samoživitele, rodiny v tíživé životní situaci, seniory, nebo osoby bez domova. Smyslem je, aby se dostala lidem, kteří ji nejvíce potřebují.

„Je potřeba zdůraznit, že do výdejny se bude moci dostavit pouze člověk na základě doporučení sociálního odboru nebo spolupracující neziskové organizace. Pracovníci potravinové banky totiž neurčují potřebnost lidí, ale mají na starosti zajištění efektivní distribuce pomoci,“ poznamenal Milan Hloušek, ředitel Potravinové banky Karlovarského kraje z.s.

Zájemci o potravinový balíček se musí nejdříve obrátit na pracovníky chodovského sociálního odboru, kde získají všechny potřebné informace. V případě, že splní stanovená kritéria, získají voucher, na jehož základě bude pomoc v mobilní výdejně poskytnuta.

„Mobilní výdejna je skvělý praktický krok k tomu, aby se pomoc dostala co nejblíže k potřebným,“ ocenil novinku starosta Chodova Patrik Pizinger s tím, že s potravinovou bankou město dlouhodobě spolupracuje a podporuje její provoz také finančně.

Projekt Výdejen potravinové pomoci spustila letos v červenci Česká federace potravinových bank ve spolupráci s MPSV. Do stávající sítě patnácti potravinových bank tak přibude nová společná síť 150 výdejních míst. V každém regionu jich vznikne deset. Tyto výdejny budou periodicky poskytovat potravinovou pomoc v místech, kde byla složitě dostupná, nebo dalším osobám, které pomoc potřebují a nedokázali ji dosud čerpat.

Mobilní výdejny budou pravidelně zajíždět i do Sokolova, Kraslic, Žlutic, Chebu a do dalších vytipovaných měst v Karlovarském kraji.

Zdroj: Město Chodov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy