Cheb: Riegrovy sady půjdou do druhé etapy revitalizace (TV Západ)

Loni zahájené úpravy chebských Riegrových sadů budou pokračovat i letos. Jeden z největších parků ve městě je druhým, který prochází komplexní úpravou.

dezinfekce

„Během první etapy za 2,3 milionu se udělaly parkové úpravy – cestičky, zasázely se některé keříky, atd. Celkově se tak zkulturnilo celé prostředí Riegerových sadů. V druhé fázi chceme do dvou kruhových míst zasadit dětské prvky tak, aby rodiče s dětmi měli možnost využití volného času. Na první části bude dětský park – prolézačky pro předškoláky. Na druhém místě budou prolézačky pro mladší školáky jako takové. Rozdělili jsme to na dvě části, aby došlo k větší bezpečnosti hrajících si dětí, aby ti starší nevytlačovali ty mladší děti a aby ty prvky byly systémově odlišné,“ popsal stav místostarosta Chebu Zdeněk Hrkal.

Dětská hřiště budou z kvalitního materiálu, aby vydržela dlouhou dobu. Pro seniory byly v parku nainstalovány posilovací stroje podobné těm v Poohří. 

„Celkově jak pro ty předškoláky, tak pro ty mladší školní děti je přes 1 milión 260 tisíc, asi 550 tisíc to bude pro ty předškoláky a zbytek bude pro ty starší děti. Co se týká seniorů, tak tam už je instalováno,“ doplnil Hrkal.

Město se chystá i na další parky. Na řadě by měly být Sady Mírů v centru.

„Původní částka byla asi okolo 20 miliónů. To se nám zdálo poměrně dost, takže se tyto části zmenšily. Předpokládáme, že v příštím roce by se mělo začít nebo i dokončit tato revitalizace,“ uvedl Hrkal.

Dojde o obnově dožívajících dětských hřišť a hledat se budou další zelené plochy k využití pro volný čas.

„Je možnost parku v nemocnici. Až dojde k úpravě a výstavbě nemocnice druhá část, budeme jednat i s Krajskou nemocnicí jak využít park nemocnice, jako takový,“ dodal Hrkal.

V Riegrových sadech budou ještě instalovány nové odpadkové koše, stojany na kola i lavičky a stolky. Celková cena za druhou etapu překročí 3 miliony korun. Hotovo by mělo být do konce září. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy