Cheb: O elektrifikaci trati na Norimberk budou jednat ministři dopravy

Květnové konference o přeshraniční dopravě, která se bude konat v karlovarském hotelu Thermal, se zúčastní i český ministr dopravy Martin Kupka. „Pan ministr Kupka mi svoji účast osobně potvrdil na nedávném slavnostním zahájení rekonstrukce nádražní budovy ve Františkových Lázních.

dezinfekce

Vedle něj se mají konference v Karlových Varech zúčastnit také bavorský ministr dopravy Christian Bernreiter a saská státní sekretářka pro hospodářství a dopravu Ines Fröhlich,“ uvedl chebský místostarosta Michal Pospíšil, který se v problematice zlepšení přeshraničního dopravního propojení dlouhodobě angažuje a kterého Karlovarský kraj jako krajského zastupitele pověřil koordinací aktivit v oblasti přeshraniční spolupráce včetně problematiky přeshraniční dopravy.

Z karlovarského jednání má přitom vzejít memorandum adresované německé vládě, respektive spolkovému ministerstvu dopravy, aby po mnoha letech odkladů konečně došlo k elektrifikaci železniční trati Drážďany – Hof – Norimberk, včetně navazujícího úseku z Marktredwitz k Pomezí. „Chceme, aby německá strana už konečně přešla od slibů k činům. Znovu připomínám, že mezistátní dohoda o elektrifikaci trati Praha – Cheb – Norimberk byla podepsaná již v roce 1994. Zatímco Česká republika své závazky dávno splnila a trať je na české straně připravena až ke státní hranici, na německé straně není hotovo prakticky nic. Je proto důležité, že se karlovarské konference zúčastní i vrcholní politici z Bavorska a Saska. Jasně tím deklarují, že zkvalitnění dopravního propojení mezi ČR a Německem považují za stejně klíčové jako my,“ poznamenal Michal Pospíšil. „Trať na Norimberk je pro náš region důležitá z hlediska jeho dalšího hospodářského i turistického rozvoje. Pro naše město má dokončení elektrifikace obzvlášť velký význam. Z Chebu by se díky tomu mohl opět stát důležitý železniční uzel i v mezinárodním měřítku."

Zdroj: Město Cheb


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy