Cheb: Muzeum provoní vanilka a skořice

Stejně jako v minulých letech se i letos můžete těšit na adventní trh v Muzeu Cheb. Ten nabídne nejenom mikulášské a vánoční drobnosti, ale také nápady na originální výzdobu. Chybět nebude ani hudební vystoupení, přičemž závěr celodenního programu bude patřit Malému komornímu orchestru Varvary Divišové a DAD Kvintetu Karlovy Vary. Tak si přijďte v sobotu 2. prosince udělat radost a vánočně se naladit.

dezinfekce

Letos se adventní trh v muzeu bude konat již po třiadvacáté. Připravena je bohatá nabídka rukodělných výrobků, od různých typů drobných hraček, zajímavých šperků, háčkovaných a paličkovaných vánočních ozdob až po interiérové dekorace. Opět se zde bude péct, takže prostory provoní koření. Kdo bude chtít, může ochutnat i tradiční vánoční jídla.

Rušno bude po celý den také ve Valdštejnské obrazárně, která ožije nejen dětským zpíváním a recitací. V dopolední části programu je přichystáno adventní zpívání s Koťaty a vystoupení pěveckého sboru při 5. ZŠ Cheb. Odpoledne nebudou chybět pěvecké soubory Sedmikrásky a Kopretiny ze Základní umělecké školy v Chebu. Z chebské Lidušky se představí také žáci z literárně dramatického oddělení s pásmy "Adventní kalendář" a "Vánoční pověst". Na závěr vystoupí již zmíněný Malý komorní orchestr Varvary Divišové a DAD Kvintet Karlovy Vary.

K adventnímu a vánočnímu času v Muzeu Cheb neodmyslitelně patří rovněž výstava dětských školních výtvarných prací. Ta letošní je na téma "S čerty nejsou žerty" a je opět soutěžní. O vítězi bude veřejnost svými hlasy rozhodovat počínaje sobotou až do 10. prosince. 

Zdroj: Krajské listy

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy