Cheb: Masopustní průvod projde městem v sobotu 10. února

Raduj se ze života, který jednou nečekaně skončí…“ Těmito slovy lze vyjádřit význam masopustu, který předchází období čtyřicetidenního půstu před Velikonocemi. Dříve než o Popeleční středě zazní ono známé „Pamatuj, že jsi prach a v prach se obrátíš!“ se lidé rok co rok společně veselí, jedí a pijí, aby alespoň na pár chvil zapomněli na každodenní starosti. Podle tradice jsou si o masopustu všichni rovni a každý může být tím, kým chce.

dezinfekce

Využijte této příležitosti a připojte se k 18. masopustnímu průvodu masek, který se na svoji cestu centrem města vypraví v sobotu 10. února 2024. Sraz účastníků před chebským divadlem je ohlášen na 13:45. Ve 14 hodin průvod masek vyrazí směrem k radnici, aby si od vedení města vyžádal souhlas.

Průvod bude pokračovat do Březinovy, Dlouhé a Jateční ulice, odkud se vrátí zpět na náměstí, kde bude pohřben Masopust. Účastníci průvodu jsou následně zváni do muzea, kde na ně bude čekat hudba, občerstvení a také pohádkové představení pro děti.

Vyrobte si masku, vezměte děti a celou rodinu, přibalte dobrou náladu a zapojte se i letos do masopustního průvodu! Pro všechny zúčastněné masky je připravena odměna. Srdečně zvou pořadatelé město Cheb, Muzeum Cheb, Městský dechový orchestr, Základní umělecká škola Jindřicha Jindřicha a Západočeské divadlo v Chebu.

Základní informace:

Osmnáctý chebský masopust

Sobota 10. 2. 2024

13:45 Sraz masek před budovou Západočeského divadla v Chebu

14:00 zahájení průvodu (ca. 90 minut)

15:00–18:00 program v muzeu

Muzeum Cheb

Zdroj: Město Cheb

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy