Cheb: Líbil se vám Kouzelný les? Hlasujte

Do neděle 24. září 2017 můžete dát svůj hlas škole, jejíž dílo se Vám v Kouzelném lese nejvíce líbilo.

dezinfekce

Anketa probíhá na stránkách města - zde (odkaz najdete na titulní stránce vpravo nahoře) od srpna, k dnešnímu dni je zaznamenáno přes 1200 hlasů. Hlasovat můžete zde. Děti z vítězné školy odměníme již koncem září.

Přeshraniční projekt DF/EÚS/EGR/0015 Kouzelný les realizovalo město Cheb ve spolupráci s městem Waldsassen v období od října 2016 do července 2017. Výtvarné objekty ve stylu land art, které jsou umístěny v části zalesněného území nad přehradou Skalka, se staly zajímavým zpestřením vycházek Chebanů i turistů. Přispěly také ke kultivaci území v blízkosti bývalé plovárny Skalka, což je dlouhodobý záměr města. Díla vytvořilo celkem asi 80 dětí ve věku do 15 let z devíti subjektů z Chebu (1. až 6. základní škola, DDM Sova, ZUŠ a gymnázium) a ze dvou škol z Waldsassenu (Realschule a Mittelschule). K vidění jsou výtvarné objekty ze dřeva, keramiky nebo třeba malby na skále. Cílem nebylo jen vytvořit umělecké objekty, ale při společné práci na výtvarně zaměřeném projektu posílit přátelské vztahy mezi dětmi z obou stran hranice a seznámit je s jazykem sousedů. O tomto projektu jsme vás informovali zde, zde a zde.

K propagaci projektu slouží doprovodná výstava, která byla již v létě k vidění v chebském infocentru a ve foyer chebské radnice a nyní je do 13. října nainstalována v městské knihovně ve Waldsassenu. Výstava je putovní, v průběhu nového školního roku se postupně představí ještě ve všech zapojených školách, jak v Čechách, tak v Německu. V infocentrech v Chebu a ve Waldsassenu jsou dostupné také informační letáky s mapkou, a to v české i německé jazykové verzi. Přímo v areálu jsou nainstalovány dvě interaktivní informační cedule s názvy děl a jejich fotografiemi.

Projekt byl realizován za finanční podpory z programu Cíl EÚS (Evropská územní spolupráce) Česká republika - Svobodný stát Bavorsko 2014-2020, správcem dispozičního fondu je EUREGIO EGRENSIS.


Zdroj: město Cheb


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy