Cheb: Nad Skalkou je Kouzelný les

Les mezi bývalou plovárnou a vyhlídkou Egerwarte zkrášlila umělecká díla ve stylu Land Art, která vytvořily děti z chebských a waldsassenských škol.

dezinfekce

Zajímavým zpestřením letních vycházek do okolí Chebu se mohou stát výtvarná díla ve stylu Land Art, která vytvořily české a německé děti v rámci přeshraničního projektu Kouzelný les. Ten realizovalo město Cheb ve spolupráci se sousedním Waldsassenem. Výsledky svého více jak půlročního snažení předvedly děti 25.6.2017 při slavnostním otevření areálu, kterého se zúčastnili také představitelé obou měst v čele s místostarostou Chebu Zdeňkem Hrkalem a starostou Waldsassenu Berndem Sommerem. Výtvarné objekty jsou rozmístěny v části zalesněného území nad přehradou Skalka mezi bývalou plovárnou a vyhlídkou Egerwarte, kde se staly součástí krajiny a vytvořily „Kouzelný les“. Tomuto území se tak daří navracet charakter, jaký mělo v minulosti, kdy to byla oblíbená vycházková a výletní zóna.

V projektu bylo zapojeno na 80 dětí ve věku do 15 let z devíti subjektů z Chebu (základní školy, DDM Sova, ZUŠ a gymnázium) a ze dvou škol z Waldsassenu (Realschule a Mittelschule). Jeho cílem bylo upevnit přátelské vztahy mezi dětmi z obou stran hranice při společné práci na výtvarně zaměřeném projektu a také se při společných setkáních seznámit s jazykem sousedů. Základní koncept Kouzelného lesa byl vytvořen díky vzájemné spolupráci škol, výtvarnice Etely Laňkové a zástupců obou měst. Veřejnost bude mít možnost se s projektem seznámit také prostřednictvím malé doprovodné výstavy, která bude postupně přístupná ve foyer chebské a waldsassenské radnice, ve všech zapojených školách a také v infocentrech obou měst. Zde budou dostupné i propagační letáky. Přímo v areálu jsou nainstalovány dvě interaktivní informační cedule s orientační mapkou, názvy děl a jejich fotografiemi.

Projekt byl realizován za finanční podpory z programu Cíl EÚS (Evropská územní spolupráce) Česká republika - Svobodný stát Bavorsko 2014-2020, správcem dispozičního fondu je EUREGIO EGRENSIS.


Zdroj: město Cheb

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy