Aš: Vánoční trhy na Masarykově náměstí, letos ještě bez kluziště

Už od jara probíhají přípravy programu letošních Vánočních trhů. V návrzích bylo uspořádat trhy nikoliv již na Poštovním, ale tentokrát na Masarykově náměstí, novou atrakcí pak mělo být kluziště.

dezinfekce

Schůzka přípravného výboru ale potvrdila, že kluziště letos na trzích k dispozici ještě nebude, a to kvůli tomu, že se na náměstí do jejich konání nestihne zajistit přivedení zdroje elektrické energie, nutné k výrobě ledové plochy. Snahou je přitom místo kluziště zajistit jinou atrakci.

Trhy budou letos probíhat od 2.12. do 26.12., vždy v období adventních víkendů (2. a 3.12., 9. a 10.12, 16. a 17.12), s tím, že čtvrtý advent bude třídenní (24., 25., 26.12.). K dispozici bude až osm zastřešených stánků a pódium. Pro umístění pódia a několika stánků se má použít prostor parkoviště před obchodním domem, další stánky budou rozmístěny do okolí vodního prvku (umělý potůček) uvnitř Masarykova náměstí.

Snahou je vytvořit příjemné a zároveň atraktivní prostředí pro pořádání vánočních trhů, které by za  kulturou a vánočním zbožím přilákalo místní i přespolní.

Milan Vrbata, tiskový mluvčí Městského úřadu v Aši

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy