Aš: Rekonstrukce bazénu se rozšíří o výměnu dalších technologií

Rekonstrukce bazénu v Aši se nejspíš rozšíří také o výměnu dalších technologií. Podle odborníků nesplňuje bazén hygienické požadavky, bazénová technologie je navíc energeticky a provozně nehospodárná.

dezinfekce

Zařízení je ještě k tomu na hranici životnosti. „Projektant proto doporučil pojmout  rekonstrukci včetně výměny bazénové technologie, která bude splňovat hygienické požadavky. Podle jeho názoru je vhodné, zejména s ohledem na nárůst cen energií, doplnit systém rekuperace tepla na oba bazénové okruhy,“ vysvětlil ašský radní Stanislav Kříž. Celkové náklady na novou bazénovou technologii mají činit 11 milionů korun bez DPH.

Součástí rekonstrukce plaveckého bazénu bude například vybudování nové vany bazénu, změnou projdou i šatny a zázemí s občerstvením. „Součástí bude také vybudování finské sauny,“ podotkl Stanislav Kříž s tím, že má být zachován charakter bazénu, které má stále primárně sloužit jako sportoviště než jako atrakce. „Stav ašského bazénu jistě není ten nejpalčivější problém ve městě, je však nutné ho řešit. Čím déle se bude s opravou otálet, tím dražší s největší pravděpodobností bude,“ dodal radní.

Zdroj: FB Spokojená Aš

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy