Aš: Město postaví novou opěrnou zeď v Hedvábnické ulici

Dvě menší stavby chystá ještě v tomto roce odbor správy majetku a investic. Jedná se o demolici a stavbu opěrné zdi v Hedvábnické ulici a stavbu parkoviště pro pečovatelský dům v ulici Dlouhé. V těchto dnech byla na úřední desce uveřejněna oznámení o výběrových řízeních.

dezinfekce

Opěrná zeď v Hedvábnické ulici, dlouhá cca 50 metrů, je v havarijním stavu a není možné ji opravit. Musí být proto stržena a místo ní vybudována zeď nová. V podmínkách zadávacího řízení je stavba opěrné zdi z betonu nebo gabionu. Termín zahájení stavby se předpokládá k 1. září a ukončení k 30. říjnu 2018. Zeď, vysoká cca tři metry, je u samého okraje vozovky a drží nájezd k osmi řadovým garážím, postaveným před desítkami let ve svažitém terénu pod sídlištěm Mikulášská.

Parkoviště u domu s pečovatelskou službou je projektováno pro šest parkovacích stání, z toho jedno stání bude pro vozidla přepravující tělesně postižené. Stavba parkoviště bude znamenat rozšíření stávající příjezdové cesty k domu s pečovatelskou službou a její zobousměrnění, stavbu nové opěrné zdi, vydláždění plochy pro nádoby na odpad, výměnu stávajících laviček za nové, atd. Zahájení této stavby se předpokládá 1. září, termínem dokončení díla je 30. listopad 2018.  

Zdroj: město Aš

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy