Aš: Město investuje dva miliony Kč prostřednictvím systému Corrency do podpory místních podniků

Město Aš se rozhodlo aktivně podpořit místní podnikatele. Zapojuje se do unikátního a inovativního projektu Corrency, který úspěšně pomáhá lokálním ekonomikám po celé České republice. Na podporu podnikání prostřednictvím systému Corrency město uvolní 2 miliony Kč.

dezinfekce

"S velkou radostí představujeme novou iniciativu zaměřenou na podporu místních podniků, s aktivním zapojením našich občanů. Je to skvělá příležitost, a jsme rádi, že právě Aš může po úspěšném vzoru jiných měst spustit tento projekt,“ říká starosta města Aše Vítězslav Kokoř. „Považujeme za důležité v době ekonomických nejistot zcela konkrétním krokem podpořit naše živnostníky a majitele obchodů," doplňuje.

Rozpočet projektu města Aše činí 2 miliony Kč. Finance budou převedeny na correnty - digitální kredity používané v systému Corrency - a budou rozděleny mezi 2 000 obyvatel Aše, přičemž každý občan obdrží sumu 1 000 correntů, tedy 1000 korun. "Hlavním cílem je povzbudit naše občany, aby dávali při nákupech přednost domácím podnikatelům v našem městě," uzavírá Vítězslav Kokoř.

Občané mohou začít používat své correnty od 1. srpna do 31. prosince 2023. Uživatelé budou používat correnty k pokrytí až 50 % svých transakcí s místními registrovanými podniky. Registrace občanů do tohoto projektu probíhá od 1. července do 31. prosince 2023. Více informací a podmínky pro registraci lze nalézt na as.corrency.cz nebo na podatelně městského úřadu.

Systém Corrency je velmi uživatelsky přívětivý, jde o jednoduchý systém umožňující cílenou podporu na lokální úrovni. "Díky Corrency se převádí podpora od města přímo k občanům a podnikatelům v reálném čase a digitální podobě," popisuje nesporné výhody CEO společnosti Corrency Petr Stuchlík.

Do systému Corrency podporujícího zvýšení kvality života občanů a lokální ekonomiky se už úspěšně zapojila řada měst a obcí, například Praha 1, Praha 18, Jeseník, Ostrava-Poruba nebo Kyjov. 

Zdroj: Město Aš


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 29.06.2023 14:00




0 +
 

Hlavní zprávy