Aš: Čtyři komunikace ve městě se dočkají oprav

Ulice Wolkerova, Slovanská a Okružní a místní komunikace v Dolních Pasekách. To je letošní plán středních oprav komunikací, při kterých se vymění starý živičný povrch za nový a případně se srovnají nebo vymění obrubníky. Rada města Aše na schůzi 24. července schválila výsledky výběrových řízení na jednotlivé akce. Celkem má být obnoveno 2330 metrů vozovek.

dezinfekce

Ulice Wolkerova: opravovaný úsek od křižovatky s Jiráskovou přes křižovatku s ulicí Resslova až za odbočku k veterinární ordinaci v délce 230 mb. Vítěz výběrového řízení: ALGON, a.s., cena: 589 361,51 Kč (cena včetně DPH).

Ulice Okružní: opravovaný úsek od křižovatky s ulicí Příkrá po křižovatku s ulicí Gustava Gisela v délce 480 mb. Vítěz výběrového řízení: SWIETELSKI stavební, s.r.o., cena: 1,693 miliónu Kč (cena vč. DPH).

Ulice Slovanská: opravovaný úsek od křižovatky s ulicí Hlavní po křižovatku s ulicí Okružní  v délce 620 mb. Vítěz výběrového řízení: ALGON, a.s., cena 5,606 miliónu Kč (cena vč. DPH).

Místní komunikace Dolní Paseky: opravovaný úsek od pramene minerálky po rozcestí Bílý Halštrov – přehrada v délce 1000 mb. Vítěz výběrového řízení: ROADFIN STAVBY, s.r.o., cena: 2,379 miliónu Kč (cena vč. DPH).

Připravované stavební akce jsou ve stádiu po schválení v radě města, čili před podpisem smlouvy o dílo. Na střední opravy komunikací je v rozpočtu města na letošní rok vyčleněno 15,5 miliónu korun. Z výběrových řízení vyšla celková cena všech čtyř zakázek na 10 268 424,30 Kč.

V plánu středních oprav na letošní rok byla ještě ulice Alešova, ale její oprava se provede až po dokončení rekonstrukce úseku od Chebské po kruhový objezd na Novém Žďáru (stavba zahajuje 4.8. a potrvá až do příštího roku), jelikož se předpokládá, že Alešova bude využívána jako objízdná trasa.

V řešení je také zvlněný krátký úsek s povrchem ze žulových kostek v Okružní ulici, mezi křižovatkami s ulicemi Slovanská a Březová, který by se měl "zabalit" do asfaltu ještě v letošním roce. 

Milan Vrbata, tiskový mluvčí Městského úřadu v Aši 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy