Seznamte se s kompletním programem OstroFconu 2017

5

ostrofcon, scifi, fantasy


Zapište si do kalendáře, že OstroFcon 2017 se uskuteční v termínu 4. až 6. srpna v ostrovském Domě kultury. Seznamte se s kompletním programem!

PROGRAM OSTROFCONU 2017

Pátek 4. srpna

  • 17:00 Vernisáž výstavy Dana „Cheapa“ Eisnera – „Na velikosti nezáleží“, vestibul - Výstava olejomaleb výtvarníka Dana Eisnera a papírových modelů ze světa comicsu, filmu a hudby. Vernisáž doprovodí ostrovský Drum Band Františka Zemana pod vedením Petra Tyra.

  • 18:00 Zahájení OstroFconu

  • 18:15 Kytice – promítání filmu, kinosál - Remastrovaná verze filmu Kytice za účasti jednoho z jejich tvůrců Jorika Jakubiska.

Během akce vás občerství Čajovna Pod hvězdami…

Sobota 5. srpna

Od 10:00 KOMIKSOVÉ KARIKATURY MIRKA VOSTRÉHO, vestibul

Chcete být zvěčněni jako superhrdina nebo máte jiné sny? Mirek Vostrý, kreslíř a ilustrátor, vás na přání zvěční ve svých karikaturách.

OD 10:00 (NONSTOP DO NEDĚLNÍHO RÁNA) CZLAN, KINOKAVÁRNA
Turnaje v počítačových hrách Blizzard, Diablo 3, StarCraft, WarCraft a mobilní herna. Čekají vás opravdové herní zážitky i lákavé ceny.

10:00 – 18:00 KOMIKSOVÁ KYTICE A ČESKÝ GRIMM, VESTIBUL 
Stánek s představením unikátního projektu na oživení tradice vyprávění starých příběhů. Budete mít možnost zakoupit si Komiksovou Kytici, vydanou nakladatelstvím Transmedialist a nechat si ji podepsat kreslířem Marco Turinim a s tvůrcem filmové Kytice Jorikem Jakubiskem.

10:00 – 18:00 ARTEMIS, MALÁ KLUBOVNA
Přijďte si vyzkoušet být součástí kapitánského můstku legendární lodi Star Trek! Teamová hra pro všechny generace.

10:00 – 18:00 COSPLAY ESO GAMES, PŘEDSÁLÍ
Kosmetické poradenství MARY KAY, workshop a poradna ESO GAMES, fotografování.

10:00 – 18:00 SOUTĚŽNÍ STÁNEK – KOMIKSY EUROCENTRA KARLOVARSKÉHO KRAJE, VESTIBUL
Stánek s komiksovými publikacemi pro děti i pro dospělé na téma evropských fondů vám nabídne zdarma veškeré své komiksové materiály a ještě si můžete zasoutěžit o lákavé ceny.

10:00 DIY - ONDŘEJ DOUŠA, KLUB EXPERIMENT
Není nad to, cítit ten pocit ze hry až v konečcích prstů! Přednáška se cvokem, který u leteckých simulátorů nerad kroutí jen joystickem, ale chce mít i vlastní tlačítka, světýlka a přepínače. V rámci přednášky se dozvíte, kolik času a peněz stojí vývoj vlastního ovládacího panelu ke hře Elite Dangerous.
10:30 KYTICE – PROMÍTÁNÍ REMASTROVANÉ VERZE FILMU, KINOSÁL

11:00 VOSTRÁ KRÁSA – JAN VAVŘIČKA, KLUB EXPERIMENT
Lze spojit erotiku, humor a scifi? Přijďte si poslechnout scifistu Honzu Vavřičku a uvidíte! Autorské čtení sci-fi povídek na podporu projektu Vostrá krása. Pozor! Erotická povídka – mládeži nepřístupno!

12:00 KOUMÁCI – MIREK VOSTRÝ, KLUB EXPERIMENT
Série komiksových příběhů o čtyřech kamarádech, kteří si říkají "KOUMÁCI". Pája, Standa, Honza a Kiki, jsou kamarádi a spolužáci z obyčejné školy a obyčejného městečka. Milují dobrodružství a záhady a nadšeně se vrhají do řešení všech problémů, které by většinou nevznikly, kdyby si je Koumáci sami nezpůsobili. Na OstroFconu si budete moct koupit jejich příběhy a můžete se setkat i s jejich autory.

12:30 - 13:30 FOCENÍ S COPLAYERY, PŘED DOMEM KULTURY (V PŘÍPADĚ ŠPATNÉHO POČASÍ NA PŘEDSÁLÍ)
Chcete mít skvělou fotku s cosplayery? Přijďte se vyfotit a pochlubit svým přátelům zážitkem z OstroFconu!

12:30 - 15:30 ZLEPŠETE SVÉ KRESLENÍ S MARCEM TURINI
Využijte skvělé příležitosti zlepšit své kreslířské schopnosti se světoznámou kapacitou ve svém oboru, Marcem Turini! Nechte svou ruku vést profesionálem!

10:00 – 18:00 DESKOVKY MINDOK, SPOLEČENSKÝ SÁL
Turnaj v Goblíci jedlící a Summoner Wars, prodej téměř celého sortimentu mindok přímo na místě, možnost vyzkoušet si ty nejlepší deskovky od Mindoku.

13:00 BLACK SUN, KLUB EXPERIMENT
Počítačová hra od nezávislých vývojářů je plná logických puzzle hříček, akčních scén a RPG prvků.
Vývojáři ji přivezou a Vy si ji budete moci sami vyzkoušet a dát jim zpětnou vazbu. Hra je a bude dostupná ke stažení zdarma. Součástí prezentace bude i přednáška autorů s krátkým představením.

13:30 JAK SE DRŽÍ ZBRANĚ? – MILAN KAT VESELÝ A RICHARD AJRA ULIČ, SPOLEČENSKÝ SÁL
I sebelepší fotografii ve špičkovém kostýmu dokáže pokazit maličkost – držení zbraně. Jak správně zbraň uchopit, jak napřáhnout a jak se s ní pohybovat vás naučí dva zkušení šermíři. Workshop nejen pro cosplayery.
14:30 JAK TRÁPIT SVÉ HRDINY – JAN KOTOUČ, SPOLEČENSKÝ SÁL
Fanoušci chtějí, aby knižní a filmový hrdinové trpěli. Možná si to neuvědomují, ale chtějí to. Jak ale hrdiny trápit, aby to bylo zajímavé? Jan Kotouč je na trápení hrdinů expert a pokusí se s vámi podělit o své zkušenosti. Autogramiáda spojená s besedou a prodejem knížek.

15:00 KYTICE – PROMÍTÁNÍ REMASTROVANÉ VERZE FILMU, KINOSÁL

15:30 THE EUROPHE – PAVEL KUNERT, KLUB EXPERIMENT
Představení nové androidové aplikacie se spoustou originální analogové grafiky – to je storixový projekt s původními ilustracemi. Autor předá zájemcům inspiraci k tomu, co vlastně všechno stojí za přípravou a realizací takové aplikace.

16:30 ŽIVÉ KRESLENÍ MARCA TURINIHO, KINOSÁL
Přijďte zažít něco, co jen tak někdo zažít nemůže, Marco Turini bude v kinosále Domu kultury kreslit a Vy uvidíte na velkém plátně každý tah jeho ruky!
17:00 ŠERM A ZBRANĚ VE FILMU A V SERIÁLECH, ANEB KDE UDĚLALI SOUDRUZI Z HOLLYWOODU CHYBU – HAWK
Porovnání šermu a boje v klasických fantasy a historizujících filmech vs. skutečná historická realita, doplněná několika zajímavými historickými fakty. Mrkneme se na zoubek několika ikonickým zbraním, ať je to třeba Highlanderova katana nebo Xenin charkam, a řekneme si, jaký je obvyklý postup toho, aby se hlavní hrdina stal skutečně velkým bojovníkem, přestože šermovat neumí... vůbec.

17:30 MĚSÍČNÍ DENÍK – MICHAL BŘEZINA, SPOLEČENSKÝ SÁL (BALKON)
Autorské čtení naprosto autentického deníku, zachráněného součinem těch nejabsurdnějších okolností, ve kterých hraje svou nezastupitelnou úlohu obyčejný rohlík. Nejhumornější sci-fi od dob Červeného trpaslíka, při které se potrháte smíchy a budete potrhaní. Součástí čtení bude i prodej knihy.

18:00 AUTOGRAMIÁDA MARCA TURINIHO, VELKÁ KLUBOVNA
Na našem CONu budete mít možnost získat osobní podpis tohoto skvělého umělce. Přineste si svůj oblíbený komiks, deníček anebo knihu! Bude to stát určitě za to!

19:00 AFTER PARTY, SPOLEČENSKÝ SÁL
Komiksová párty, plná skvělé muziky a s půlnočním překvapením, které vám vezme dech. Vstup v kostýmech není povinný, ale je vítaný. Součástí Afterparty bude vyhlášení nejlepšího cosplay a vystoupení Suiuide Angels.

Kromě CONDJ se na vás těší:
Marek Borský (Black/Rock, Nová Role)
Stripes of Glory (Acoustic/Pop, Ostrov)
Löst (Crust/Black, Chodov)
Burning Steps (HC/ Punk-rock, Most)

Po celou sobotu vás bude občerstvovat TAVERNA TERASA a Čajovna Pod hvězdami.

Neděle 6. srpna

8:00 – 9:30 OSTROFCON SNÍDANĚ
Oblíbená snídaně na objednávku. Nemarněte čas v kuchyni a nechte se rozmazlit dokonalou snídaní od nás!

DO 13:00 CZLAN, KINOKAVÁRNA
Turnaje v počítačových hrách Blizzard, Diablo 3, StarCraft, WarCraft a mobilní herna.

10:00 - 13:00 SOUTĚŽNÍ STÁNEK – KOMIKSY EUROCENTRA KARLOVARSKÉHO KRAJE, VESTIBUL
Stánek s komiksovými publikacemi pro děti i pro dospělé na téma evropských fondů vám nabídne zdarma veškeré své komiksové materiály a ještě si můžete zasoutěžit o lákavé ceny.

10:00 COSPLAY PRŮVOD 
Závěrečný průvod cosplay od Domu kultury do Zámeckého parku. Zúčastnit se může každý!

VSTUPNÉ

  • Celý festival – 100 Kč/ 6 – 15 let 50 Kč

  • After párty – 100 Kč (vstup od 15 let)

  • Celý festival včetně afterparty – 150 Kč

  • Vstupenky lze zakoupit v předprodeji Domu kultury a ve všech ostrovských Infocentrech.

Důležité odkazy


Autor: Jan Vavřička Článek může obsahovat komerční sdělení.

Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář