Přírodou bezpečně i při vysokých teplotách

2

rady, praktické tipy, komerční sdělení


Plánujete výlet do přírody, ale teploty útočí na třicet stupňů a meteorologické výstrahy radí zůstat doma? V takovém případě je na zvážení, jestli výstrahu neposlechnout. Pokud vás však příroda volá i přes zvýšené riziko, máme pro vás pár tipů, jak výlet zvládnout bezpečně.

Dbejte na dostatek tekutin – praktické tipy

Dostatek tekutin je základ v zimě, na podzim, na jaře, v létě. Na koupališti, doma u počítače i na horách. Je to téma, o kterém se mluví neustále.

Ale jak si poradit s tekutinami na výletu, kde nejsou v okolí obchody a nechcete nést několik lahví s vodou?

Řešení může být snadné. Pokud víte, že narazíte na zdroj vody po cestě, stačí vám jedna lahev a k ní filtr na vodu. Díky němu můžete doplňovat zásobu pitné vody téměř z jakéhokoliv zdroje, aniž byste se museli obávat zdravotních problémů.

Filtry na outdoorovém e-shopu Affekt.cz seženete v podobě tablet i speciálních lahví a jedná se rozhodně o část výbavy, která by žádnému outdoorovému nadšenci neměla chybět. 

Ochrana před sluníčkem

Další důležitá věc, na kterou nesmíte zapomenout, je samozřejmě ochrana před sluníčkem. Nikdo nestojí o to, aby po pár hodinách venku ještě několik dní trpěl nepříjemnou spálenou pokožkou, nehledě na to, že sluneční záření může vést k předčasnému stárnutí pleti nebo dokonce rakovině.

Sáhnout byste měli po opalovacím krému s minimální SPF ochranou 30. Pokud používáte klasický chemický opalovací krém, nezapomeňte na to, že byste měli ochranu aplikovat každé dvě hodiny, zvlášť pokud se příliš zpotíte nebo se skočíte ochladit do vody.

Sáhnout můžete i po oblečení s UV ochranou.

Funkční oblečení vás zbaví nepříjemného pocení

Letošní léto je zatím takové proměnlivé, často až připomínající počínající podzim. Proto je ještě důležitější než kdy jindy sáhnout po funkčním oblečení. 

Není nic horšího, než se zpotit a potom profouknout – to je jasná cesta k nepříjemnému nachlazení, které letním výletům udělá na několik dní utrum.

Kvalitní funkční oblečení odvádí pot. Zabraňuje šíření nepříjemného pachu a pokud vyrážíte do přírody na více dní, potěší vás i to, že ho můžete snadno přeprat a během pár chvilek vám uschne – nemusíte tak s sebou nosit nic navíc.

Nepodceňujte ani správnou volbu výletu

Pokud se teplota opravdu netváří příliš příznivě, volte výlety do chladnějšího prostředí, jako je například Adršpach, Prachovské skály, Terčino údolí a další místa, kde se schováte ve stínu stromů a skal.

V životě je jen málo lepších věcí, než je procházka panenskou přírodou. Užijte si své cestování v bezpečí a s vybavení, které vám dodá jistotu i na několikadenních trecích.


Autor: Jan Vavřička Článek může obsahovat komerční sdělení.

Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář