Údolí: V obci bude zvýšen dohled nad bezpečností silničního provozu

Obyvatelé Údolí a Loket vyslovili nespokojenost a obavu o své životy. Silnice II/209 vedoucí ve směru od Lokte směrem k Hornímu Slavkovu, tedy přes obec Údolí, je vysoce frekventovaná a tedy často využívaná zejména nákladními vozidly.

dezinfekce

Tak jako nákladní a osobní vozidla využívají tuto cestu, tak i cyklisté a obyvatelé okolních obcí. Problémem je současné šířkové uspořádání, kdy vozovka je z jedné strany sevřena potokem, z druhé strany strání s četnými skalními masivy. Pro chodník zde již nezbývá prostoru. Je tedy velice důležité, aby řidiči nákladních a osobních vozidel dodržovali stanovenou maximální rychlost v tomto úseku a neohrožovali svou jízdou cyklisty, obyvatelé a zejména také děti, kteří silnici II/209 často využívají.

Po vzájemné dohodě mezi starostou města Loket s Policií České republiky se zejména hlídky z dopravního inspektorátu v Sokolově zaměří na zmiňovaný úsek. Do současné doby byl prováděn v pravidelných intervalech v tomto úseku dohled nad BESIP a také měření rychlosti. V měsíci červen 2019 proběhne týdenní akce zaměřená hlavně na dodržování pravidel silničního provozu a měření rychlosti.

Řidiči, dbejte tedy na svou jízdu a především dodržujte pravidla silničního provozu.

nprap. Mgr. Soňa Podlahová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy