Sokolov: Zítra se koná vernisáž prací soutěže s cyklistickou tématikou

Více než dvě stovky prací přišly do výtvarné soutěže s cyklistickou tématikou, která byla určena pro žáky mateřských a základních škol. Vyhlásilo ji město Sokolov společně s Městským domem kultury Sokolov u příležitosti 10. ročníku cyklotour Na kole dětem, která startuje 29. května v Aši a povede napříč Českou republikou.

dezinfekce

Konec první etapy je ve stejný den v Sokolově na Starém náměstí. Tady se uskuteční 29. května i vernisáž obrázků namalovaných dětmi. S vyhlášením vítězů soutěže se počítá kolem 16:30 hodin po příjezdu prvních cyklistů.

Ze Sokolova vyjedou cyklisté na trasu dalších etap, letos je jich připravených devět v celkové délce 1294 kilometrů s cílem ve Znojmě. Tam dorazí peloton 8. června. Peloton cyklistů povede Josef Zimovčák (několikanásobný mistr světa v jízdě na vysokém kole) a přidat se může každý na kousek, jednu etapu, nebo celou trasu. Více o akci se dozvíte na stránce zde.

Na kole dětem – nadační fond Josefa Zimovčáka na podporu onkologicky nemocných dětí vznikl v roce 2010 jako benefiční součást sportovního projektu Na kole dětem. Cílenými aktivitami se snaží rozšířit možnosti solidarity, tolik potřebné finanční pomoci a podpory dětí v boji proti zákeřnému onemocnění. Svojí činností se především zaměřuje na sportovní aktivity a zajištění rekondičních pobytů, které usnadňují dětem a jejich rodičům překonávat traumata způsobená těžkou nemocí. Úzce spolupracuje s občanským sdružením Haima Praha, Haima Ostrava, Šance Olomouc a nadačním fondem Krtek, které již řadu let pracuji při dětských onkologických klinikách.

O této akci a soutěži jsme vás informovali zde.


Zdroj: město Sokolov

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 28.05.2019 16:00




0 +
 

Hlavní zprávy