Sokolov: Ve městě se letos modernizuje 38 zastávek MHD (TV Západ)

Plán na výměnu 38 zastávek MHD má město Sokolov. Ty současné jsou z velké části dožilé a nesplňují nároky na provoz.

dezinfekce

„Už v loňském roce jsme měli alokovány finanční prostředky na výměnu zastávek. Bohužel výměna zastávek není vůbec jednoduchá věc. Protože měníme 38 zastávek, každá zastávka je jinak postavená, na jiném prostoru, některé jsou bez bočnic, některé jsou úplně zavěšeny. Z tohoto důvodu jsme museli přesunout finanční prostředky do letošního roku. Navýšili jsme rozpočet ještě o 600 tisíc. Na letošní rok je alokováno 3 miliony 600 tisíc na 38 zastávek včetně odpadkových košů a mobiliáře, laviček. Nyní vypisujeme výběrové řízení, zakázku otevřenou na zhotovitele těchto zastávek,“ uvedla starostka Sokolova Renata Oulehlová.

Podle zadávací dokumentace by se mělo jednat o jednoduché přístřešky s několika variantami umístění. Na některých místech budou s bočnicemi, jinde bez, další budou muset být s ohledem na podklad na nožičkách a podobně. 

„Rádi bychom, pokud se vysoutěží, začali v dubnu, hotovo by mělo být v srpnu. Je to vždy s tím, že na týden by měla být zastávka odstavena a mělo by dojít k výměně za novou,“ popsala výměny Oulehlová. 

Několik dalších zastávek pak bude řešeno individuálně v příštím roce.

„Co se týče dalších, tak máme v plánu tři zastávky vyměnit jiným stylem. Rádi bychom zděné a bylo by to na těch nejvíce frekventovaných místech, kde je největší pohyb cestujících. A ještě jsme přihlédli k tomu, že např. v centru města, aby to bylo v místech, které zapadnou do té zástavby,“ dodala starostka. 

Všechna místa zastávek budou obsahovat mobiliář – lavičku, koš a informační vitrínu.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy