Sokolov: U Centrálky začala výstavba nového sportoviště

Svého vlastního venkovního sportoviště se dočká Základní škola Rokycanova v Sokolově. Jeho výstavba začala v pondělí 23. března a zajistí ji za zhruba 1,9 milionu korun vítěz výběrového řízení, firma Gartensta plus Praha.

dezinfekce

Dokončení akce je předběžně plánováno na červen. Při stavbě se počítá pouze s pokácením jednoho smrku u vstupu na pozemek a jedné břízy.

Stavební práce spočívající v plošných stavebních úpravách pozemku o velikosti 372 metrů čtverečních a vybudování hřiště pro žáky ZŠ Rokycanova. V rámci terénních úprav a bouracích prací dojde nejprve v jihozápadní části k pokácení dvou stromů a odstranění náletových dřevin i stávající ocelové boudy, a také k úpravám svrchních vrstev šachet. V centrální části bude zrušeno pískoviště, na severní straně dlažba, na třech stranách bude demontováno oplocení.

Nové hřiště bude na ploše 103 metrů čtverečních pokryto polyuretanovým povrchem, zhruba 71 metrů čtverečních budou tvořit zatravňovací desky, 70 metrů čtverečních betonová dlažba a betonové šlapáky. Zbytek tvoří travnatá plocha.

V centrální části hřiště bude postaven dřevěný přístřešek proti nepřízni počasí (na snímku). Součástí dodávky přístřešku jsou lavice, stoly a tabule. Na východ od přístřešku je navrženo pískoviště. Projekt řeší umístění následujících systémových herních prvků: herní hrad, houpačka „hnízdo,“ opičí dráha a trampolíny v zemi. Mimo přístřešek jsou umístěny dvě lavičky. Hřiště bude nově oploceno kovovými rámovými dílci s drátěnou výplní včetně dodávky brány a tří branek.


Zdroj: město Sokolov

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 24.03.2020 18:02




0 +
 

Hlavní zprávy