Sokolov: Práce na nové městské knihovně opět pokračují

Rekonstrukce dvou budov na Starém náměstí, které budou sloužit jako nové sídlo městské knihovny, už zase pokračují. Stavební ruch se zhruba na týden přerušil poté, co byla pozastavena práce v souvislosti s epidemií koronaviru. Stavaři se mezitím vybavili ochrannými prostředky a vrátili se na staveniště.

dezinfekce

Rekonstrukce budov začala loni v březnu a měla skončit do roka. Nyní je už jasné, že i kvůli koronaviru nebude původně plánovaný termín dokončení dodržen. Reálný odhad je červenec až srpen, a to včetně vybavení objektu mobiliářem. Náklady na tuto investiční akci přesahují zhruba 40 milionů korun. Krátce po opětovném „rozpohybování“ stavby si ji prohlédlo vedení města, které konstatovalo, že i přes některé komplikace už budoucí knihovna dostává konkrétní podobu. Momentálně tady mají hlavní slovo například montéři sádrokartonu.

Pro městskou knihovnu budou využity dva objekty s popisnými čísly 134 a 135 na Starém náměstí. Knihovna provozně spojí všechny části. Menší dům, kde byl v přízemí bar a v patrech byty. Druhý větší objekt je bývalá prodejna DM drogerie s pozdější dvorní dostavbou, která je z velké části pouze přízemní a na kterou je navržena nástavba pro rozšíření užitné plochy knihovny.


Zdroj: město Sokolov

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy