Sokolov: Odkoupené domy čeká demolice nebo rekonstrukce (TV Západ)

Přede dvěma lety koupila společnost Sokolovská uhelná vybydlené domy v okolí kina Alfa za zhruba 30 milionů korun. Městu se tím vyřešil dlouholetý problém s touto lokalitou. Zabránilo se tím vzniku dalšího místa, kde by se dařilo obchodníkům s chudobou. Nyní město chce některé domy po odkoupení zdemolovat a jiné opravit.

dezinfekce

„Sokolovská uhelná nám nejdříve nabídla tři objekty z toho dva v areálu vedle kina Alfa a jeden v ulici Svatopluka Čecha a Divadelní – na rohu. Od té doby uplynuly tři měsíce, zastupitelstvo schválilo odkoupení objektů s tím, že budou zbourány a na jejich místech bude vybudováno parkování. Mezitím přišla další nabídka, kterou nyní zpracovává odbor Správy a majetku, na odkoupení dalších objektů, které už ale asi nebudeme bourat a některé určitě budeme rekonstruovat tak, aby mohly sloužit k bydlení. Dva vchody navazují přímo na objekt, který určitě budeme bourat, ten nižší, takže se jedná o tyto dva vchody. Pak se jedná o objekt v ulici Divadelní vedle katastrálního úřadu a jeden v ulici Svatopluka Čecha. Jeden objekt je relativně v dobrém stavu, který v podstatě hned může Sokolovská bytová spravovat a nabízet nájemníkům k bydlení. Ale ty zbývající dva objekty se určitě budou muset rekonstruovat,“ popsal místostarosta Sokolova Karel Jakobec.

Cena k odkupu pro město vycházela z původní ceny, za kterou soukromá společnost domy získala.

„Domluva byla taková, že za stejnou částku, za kterou to koupila Sokolovská uhelná od společnosti LB Soukenická, to prodá městu s tím, že tato částka bude navýšena o pět procent za náklady související se zaplacením daně z nemovitosti a s náklady, které s tím převodem souvisí,“ dodal Jakobec.

Město by chtělo s pracemi začít již letos. Podalo tři žádosti o dotaci a věří, že bude alespoň u některé z nich úspěšné. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy