Sokolov: Hornický dům se promění v arénu boje

V sobotu 26. května 2018 se na Velkém sále Hornického domu koná galavečer ultimátních zápasů MMA. Toto smíšené bojové umění je zatím stále populárnější spíše v zahraničí. Ovšem i česká scéna již disponuje silnými jmény a ocelovou fanouškovskou obcí.

dezinfekce

A právě v Sokolově se v závěru května v oktagonu postaví hned dvě legendy tohoto tvrdého sportu. Po dvouleté přestávce se do boje vrací mistr Evropy z roku 2016 Tomáš Thor Kužela a do pomyslné síně slávy svým 100. zápasem, jako první Čech, vstoupí Jaroslav Číňan Poborský.

Startovka nabízí kromě matadorů další známá jména. Jmenujme například Murada Eldarusheva nebo Radka Šopova, kteří budou reprezentovat karlovarský gym. Oba se postaví silným zahraničním protivníkům a jistě nabídnou atraktivní podívanou. Zastavme se ale u zmíněných šampionů, kteří jsou hlavními tahouny večera. Tomáš Kužela svým vítězným návratem v březnu v Karlových Varech potvrdil, že s ním fanoušci mohou a především soupeři mají stále počítat. Ve druhém kole si ve stoje poddal Srba Stefana Miogradoviče a tak znovu rozvířil utichlou vlnu zvanou „Tomáš Thor Kužela“.

„Tím, že jsem po dvou letech nastoupil doma a navíc zvítězil, byl návrat přímo famózní. Bylo to nezapomenutelné, největší kotel a podpora fanoušků, jakou jsem zažil,“ ohlíží se vítěz s bilancí 28 výher z 51 zápasů.

Po náročné operaci kolene a následné rekonvalescenci tak uspokojuje své lačné příznivce a vrací se ve skvělé kondici. V zápase večera se evropský šampion utká s Lukaszem Bugarou, polským borcem, kterého před lety v boji potkal i Poborský.

„Nechci příliš předvídat. Dneska se zápasníci technicky rychle zlepšují a podle jeho současných videí bych řekl, že bude určitě nebezpečný. Poláci mají nejlepší zázemí v Evropě,“ komentoval soupeře zkušený Kužela, svěřenec Ládi Ivančáka, který jej trénuje šestým rokem.

Očekávaným duelem bude také souboj Jaroslava Číňana Poborského opět se srbským reprezentantem Danielem Kokorou.

 „Je mi ctí utkat se se skutečným válečníkem a legendou na takové prestižní události. Vážím si příležitosti a všech, kdo se zde představí,“ napsal na Facebook srbský protivník na adresu soupeře Poborského.

Tato stálice scény MMA pozvedne celý galavečer o přidanou hodnotu tím, že do klece nastoupí na svůj 100. zápas. Takového počtu zatím žádný český zápasník nedosáhl.

„Pro mě to nic neznamená, je to jen číslo, chci zápasit co nejdéle,“ řekl v reportáži pro Sport.cz osmatřicetiletý bojovník, který poznal i slavnou organizaci UFC.

Organizace Gladiator Championship Fighting pořádá turnaje po celé České republice. Do Sokolova zavítá poprvé. Ředitel Městského domu kultury Ladislav Sedláček by rád z akce vytvořil novou tradici.

„Chceme nabídnout co nejširší škálu zábavy a společenských událostí, i když své publikum si podobné akce hledají složitěji. Na první pohled se MMA možná jeví velmi surově, ale i tady jsou daná pravidla, která bojovníci dodržují. V kleci bojují, ale po zápase jsou z nich opět přátelé, vzájemně se respektují a z toho je dobré vzít si příklad,“ uvedl Ladislav Sedláček a zároveň zve nejen příznivce, ale i širokou veřejnost, která se s disciplínou teprve divácky seznamuje.

Galavečer v Hornickém domě v Sokolově začíná v 18 hodin. Předprodej vstupenek probíhá v Sokolovském infocentru, nebo on-line na www.kinoalfa.cz. Lístky na stání 350 Kč, k sezení od 500 Kč.


Zdroj: město Sokolov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy