Náš kraj bude reprezentovat na zimní olympiádě dětí a mládeže 86 sportovců

Ve dnech 28. ledna až 2. února 2018 budou mladí talentovaní sportovci bojovat v Pardubickém kraji o medaile na Hrách VIII. zimní olympiády dětí a mládeže.

dezinfekce

Karlovarský kraj vyšle na akci výpravu v počtu 117 členů, z toho 86 bude sportovců, 28 trenérů a 3 vedoucí výpravy. 

Na olympiádě se bude kromě zimních sportů usilovat o co nejlepší výsledky také v odvětvích, která nejsou pro zimní olympiádu typická – šachy a tanec. Karlovarský kraj bude mít ve všech sportech své zástupce.

„Nejvíce si věříme v těch disciplínách, kde se sportovcům z Karlovarského kraje tradičně daří, a to v krasobruslení a snowboardu. Právě proto je mimo jiné vlajkonoškou naší výpravy na Hrách VIII. zimní olympiády dětí a mládeže v Pardubickém kraji krasobruslařka Michaela Lucie Hanzlíková, dnes reprezentantka ČR, která pochází z Ostrova na Karlovarsku. V minulosti vybojovala pro náš region na zimních olympiádách dětí a mládeže stříbro v roce 2012 v Ostravě, v roce 2014 bronz ve Žďáru nad Sázavou,“ uvedl krajský radní Jaroslav Bradáč.

Hry VIII. zimní olympiády dětí a mládeže České republiky se uskuteční na sportovištích v Pardubickém kraji s olympijským centrem v Litomyšli. Pořadatelé vypsali 11 sportovních soutěží (alpské lyžování, běžecké lyžování, lední hokej, skicross, snowboarding, biatlon, krasobruslení, rychlobruslení, lyžařský orientační běh, taneční soutěž a šachy). Předpokládá se návštěva až 1 800 účastníků ze všech regionů.

Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 10.01.2018 20:00




0 +
 

Hlavní zprávy