Na summitu se jednalo o železniční dopravě

Diskutovalo se i o výstavbě nákladního terminálu na chebském nádraží, což by znamenalo velký posun v rozvoji nákladní dopravy Chebska.

dezinfekce

Ve středu 26. 7. 2017 se v německém městě Furth im Wald konala česko-bavorská konference o budoucnosti železniční dopravy, jíž se účastnili i ministři dopravy České republiky a Spolkové republiky Německo. Město Cheb na summitu zastupoval starosta Antonín Jalovec. Celou akcí prováděla moderátorka Lída Rakušanová.

Jednalo se především o modernizaci železnice mezi Mnichovem a Prahou, která vede přes Domažlice a Plzeň. V budoucnu by se spojení obou center mělo urychlit o dvě hodiny a rychlíky by zde měly jezdit ve dvouhodinovém taktu.

„Pro Cheb bylo velmi důležité ubezpečení bavorského ministra dopravy Herrmanna, že modernizace trati přes Domažlice nikterak neohrožuje rekonstrukci a elektrifikaci i spojení mezi Chebem a Marktredwitz. Dokonce jsme byli ubezpečeni, že obě tratě se navzájem doplňují a ze strany Bavorska i ČR jim bude věnována stejná pozornost,“ uvedl starosta.

Předseda představenstva společnosti ČD Cargo, společně s krajským radním Hurajčíkem, potvrdili při následném neformálním jednání velký zájem o výstavbu nákladního terminálu na chebském nádraží. Tato investice v hodnotě přes miliardu korun by mohla být přínosem pro další rozvoj celého Chebska, protože spolu s modernizací přeshraniční trati by výrazně usnadnila nákladní dopravu mezi Chebem a Bavorskem, v širším kontextu pak i mezi Karlovarským krajem a přístavy u Severního moře. Elektrifikované železniční spojení by na této trase mohlo nahradit tisíce kamionů, což by znamenalo přínos i z hlediska kvality ovzduší.


Zdroj: město Cheb

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy