Na šestce proběhne cvičení hasičů na téma hromadná dopravní nehoda

V sobotu 30. září od 10:35 hodin se uskuteční cvičení složek IZS na téma hromadná dopravní nehoda na silnici D6. Místem cvičení je úsek silnice D6 u Chebu mezi sjezdy 164 a 169. V tomto úseku bude směr Cheb – Karlovy Vary zcela uzavřený.

dezinfekce

Provoz na silnici bude probíhat v protisměrných pruzích obousměrně. Z důvodu zajištění bezpečnosti zasahujících a projíždějících řidičů bude v protisměrných pruzích dálnice D6 snížena rychlost na 80 km/h. Toto opatření bude podpořeno hlídkou PČR.

Námětem cvičení je dopravní nehoda osobního auta a nákladního auta (cisterny převážející nebezpečnou látku) s další řetězovou reakcí následných dopravních nehod sedmi osobních vozidel a autobusu. V místě nehody budou simulované i kolony čekajících aut, které budou blokovat příjezd záchranářů. V místě nehody bude větší počet zraněných (cca 30 figurantů). Úkolem záchranářů bude jednak řešení samotné dopravní nehody, vyproštění a roztřídění zraněných, jejich transport sanitkami i letecky (vrtulník bude převážet figuranty do nemocnice Karlovy Vary a Cheb), zajištění základních potřeb pro osoby v kolonách a spuštění informační linky o účastnících nehody.

Vraky vozidel a autobusu na místo nehody budou umístěné již v pátek 29.9. Silnice zde bude uzavřena z důvodu plánovaných stavebních prací.


Zdroj: por. Bc. Martin Kasal, DiS, tiskový mluvčí HZS Karlovarského kraje


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 25.09.2017 17:00




0 +
 

Hlavní zprávy