Mariánské Lázně: Pokus o sebevraždu. Policejní pes War pomohl zachránit lidský život

Díky rychlé a výborné práci policistů a služebního psa Wara, který se vyznamenal, byl zachráněn lidský život.

dezinfekce

V pátek krátce po páté hodině odpoledne přijali policisté z Chebu oznámení o pohřešování mladého muže (1980), který odešel z domova patnáct minut po čtvrté odpoledne. Oznamovatelka vyslovila obavu, že chce její bývalý přítel spáchat sebevraždu. Tuto zprávu předal přes mobilní telefon a poté mobil vypnul.

Bylo zde důvodné podezření, že muž svůj záměr uskuteční, protože měl sebevraždou vyhrožovat již jednou v minulosti.

Podle sdělení ženy odešel do okolí Mariánských Lázní a mohl se nacházet u nějaké vyhlídky.

Policisté ihned začali pátrat po muži, nejdříve v místě jeho bydliště, pak rozšířili pátrání na všechna možná místa, kde by se muž mohl nalézat. Policejní hlídky pátrali na turistických cestách, u vyhlídek, prošli lesní cesty, restaurace, bary, herny, park u nemocnice, Antoníčkův pramen, Luna park, bývalý pension Nimrod, okolí Farské kyselky, pátrali i v obci Prameny. Prohledali okolí vyhlídky U Ticha, rozhledny Hamelika, hotelu Krakonoš, ale muže nemohli nalézt. Muž nebyl k nalezení ani na místech jako jsou Skláře, Martinov, Vlkovice, Stavební mlýn, Hamrníky, Lido, Chotěnov, Vyhlídka na Okružní, Podhora, Zádub, Závišín. I na těchto místech bylo šetření bez výsledku.

Na místo byl vyžádán psovod se služebním psem Warem, který začal provádět své šetření. Pes War zachytil stopu a vedl ji až k vzrostlému stromu asi 10 metrů od pěšiny spojující silnici a rozhlednu Hamelika. Ve výšce skoro 5 až 6 metrů seděl muž, který měl kolem krku provaz. Psovod navázal s mužem kontakt a začal se s ním bavit. Muž sedící na stromě se rozpovídal o svých problémech, postupně se pak bavil i s dalšími policisty, kteří na místo dojeli. Policisté muže přemlouvali a snažili se, aby muž od sebevraždy upustil. Po nějaké době své rozhodnutí skončit se životem přehodnotil, schoval lano do batohu a ze stromu na zem slezl dobrovolně. V půl osmé večer, za necelé dvě hodiny po oznámení, muž následoval policisty na oddělení.

Díky rychlé a výborné práci policistů a služebního psa Wara, který se vyznamenal, byl zachráněn lidský život.

por. PhDr. Papežová Zdeňka


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy