Kraj chce získat pořadatelství dětské zimní olympiády pro rok 2020

Karlovarský kraj by se mohl stát dějištěm Her IX. zimní olympiády dětí a mládeže ČR 2020. Pokud to schválí krajští zastupitelé na svém jednání 7. září, podá kraj do konce měsíce přihlášku, na jejímž základě se může stát pořadatelem olympiády.

dezinfekce

Her by se účastnilo přes 1300 mladých sportovců z celé republiky, trenéři a další členové krajských výprav.

Olympiády dětí a mládeže organizuje tradičně Český olympijský výbor (ČOV). Hry se konají v různých místech České republiky každý rok, v liché roky letní a v sudé zimní. Na pořadatele vypisuje ČOV nejméně s dvouletým předstihem výběrové řízení. Hry zahrnují sportovní a umělecké soutěže v předem určených věkových kategoriích.

„Olympiáda dětí a mládeže by se v našem kraji konala od 19. do 24. ledna 2020. Bylo by to poprvé v historii, kdy by se náš kraj stal jejím pořadatelem. Sportovci by se utkali v zimních sportovních disciplínách jako je alpské lyžování, běžecké lyžování, snowboarding, lední hokej, biatlon, krasobruslení nebo rychlobruslení. Využili bychom sportovní areály na Klínovci a Božím Daru, v Jáchymově a zimní stadiony v Karlových Varech a v Ostrově. S Českým olympijským výborem budeme ještě jednat o podmínkách, za kterých by se olympiáda v našem kraji konala,“ upřesnila hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová.

Netypickou součástí akce je i šachový turnaj a umělecká soutěž, tentokrát ve hře na elektronické klávesové nástroje.

Kraj nyní sestavuje organizační tým, který by se měl v případě získání pořadatelství postarat o kompletní zajištění her.

„Věříme, že i když bude třeba vynaložit peníze na samotnou organizaci olympiády a na úpravu sportovišť, tak se tato investice vyplatí, náš kraj bude mít možnost se zviditelnit a pomůže nám to v rozvoji cestovního ruchu,“ uvedl krajský radní pro oblast školství Jaroslav Bradáč.

Lhůta pro podání přihlášky k pořadatelství olympiády je stanovena do 30. září 2017.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy