Karlovy Vary: Ve městě by měly od října fungovat jesle

Jesle v Krajském dětském domově pro děti do tří let v Karlových Varech by měly začít fungovat už v říjnu. Karlovarský kraj tam chce prozatím otevřít jednu třídu o maximální kapacitě 12 dětí.

dezinfekce

Tento záměr ještě musí schválit krajské zastupitelstvo, které bude jednat 7. září a mělo by schválit změnu zřizovací listiny.

"V současné době nemáme kojenecký ústav naplněn, protože většina dětí jde do přechodné pěstounské péče. Pokud bychom viděli, že bude o jesle zájem, mohli bychom přemýšlet i o tom, že by se tam tříd otevřelo v budoucnu více. Kapacita dětského domova je 53 dětí, obsazených je pouze 15 míst. Provoz jeslí proto zvládne zajistit současný personál domova. Jesle budou fungovat jako zdravotnické zařízení, jejich provoz pomohou zajistit i zdravotní sestry. V dětském domově je potřeba udělat jen některé menší stavební změny. Další kroky budou ale také záležet na zájmu rodičů. Jsem však přesvědčená o tom, že službu využijí i rodiče dětí žijící mimo Karlovy Vary. V budoucnu by jesličky mohly vzniknout i v Chebu a Sokolově," uvedla na svých facebookových stránkách hejtmanka Jana Vildumetzová.

O tom, že kraj chce zřídit jesle na pomoc rodinám s dětmi do tří let, jsme vás již informovali zde.


Zdroj: facebookové stránky Jany Vildumetzové

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 09.08.2018 15:00




0 +
 

Hlavní zprávy