Karlovarský kraj vyhlásil veřejnou sbírku na pomoc těžce nemocnému Ondrovi

Ondřej Minařík se narodil jako zdravé miminko. Když mu bylo půl roku, onemocněl herpetickou meningoencefalitidou a jeho život se od základů změnil. Následkem nemoci trpí psychomotorickou retardací, sekundární epilepsií, autismem, ADHD a svalovou hypotonií.

dezinfekce

I když se dnes již osmiletému chlapci zdraví nevrátí, rodiče se snaží dělat maximum proto, aby se mu žilo lépe. Schází jim ovšem peníze na potřebnou léčbu, a proto se obrátili na Karlovarský kraj s žádostí o pomoc.

Ačkoliv je Ondrovi osm let, mentálně je na úrovni ročního dítěte. Doposud nemluví, jen vokalizuje, je plně na plenkách, trpí poruchou spánku a bez opory je schopen ujít pouze zhruba osmdesát metrů. Životem ho navíc provází trvalý neklid.

„Ondráškovi velmi pomáhají intenzivní specializované neurorehabilitace, které bohužel stojí velké peníze a na které pojišťovna nepřispívá. S kolegy ve vedení kraje jsme se proto jednoznačně shodli na tom, že pro chlapce vyhlásíme veřejnou sbírku, z níž bude možné uhradit náklady spojené s intenzivní neurorehabilitací v centru Arcada a s pobytem v lázních Klimkovice. Věříme, že se podaří vybrat dostatek finančních prostředků v co nejkratším možném čase a všem, kteří se rozhodnou do sbírky přispět, již nyní moc a moc děkujeme,“ uvedla hejtmanka Karlovarského kraje Jana Mračková Vildumetzová.

Zájemci, kteří chtějí Ondrovi pomoct, mohou peníze vložit do zapečetěné sběrací pokladničky umístěné v recepci budovy A Krajského úřadu Karlovarského kraje, Závodní 353/88 Karlovy Vary. Pokladničky budou k dispozici rovněž na akcích pořádaných Karlovarským krajem. Přispět lze také na speciální bankovní účet číslo 123-20247/0100 vedený u Komerční banky. 


Zdroj: Mgr. Veronika Severová, tisková mluvčí Krajského úřadu Karlovarského kraje


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 29.06.2019 17:00




0 +
 

Hlavní zprávy