Karlovarský kraj: Potravinová banka má nový vůz

Nový automobil bude v Karlovarském kraji rozvážet chlazené potraviny a zeleninu. Množství darovaných potravin v Karlovarském kraji roste a tak bude za nedlouho potřeba dalšího nového vozu.

dezinfekce

V roce 2016 potravinová banka v Karlovarském kraji přerozdělila zhruba 17 tun potravin. V uplynulém roce 2017 to už však bylo přes 31 tun. Strmý nárůst lze očekávat i letos, jelikož od ledna 2018 platí pro prodejny potravin s prodejní plochou nad 400 m2 zákonná povinnost nabízet neprodejné potraviny charitativním a neziskovým organizacím. 
 
Síť spolupracujících prodejen se postupně rozšiřuje. 

„Během ledna jsme navštívili dvacítku největších obchodů v Karlových Varech, Sokolově, Chebu, Ostrově, Mariánských Lázních nebo Aši. Všude domlouváme spolupráci a plánujeme svozy darovaných potravin,“ uvádí ředitel Potravinové banky Karlovarského kraje Milan Hloušek. 

"Pochopitelně tato situace způsobuje také zvyšování nákladů. Pro nás to znamená, že budeme muset pro letošní rok sehnat více finančních prostředků na zajištění provozu," dodává.

"Vedle toho přibývá také organizací, které mají zájem od nás potravinovou pomoc odebírat. V současné době máme 17 partnerů a další se ozývají," uvádí dále Milan Hloušek.


Zdroj: Milan Hloušek, ředitel Potravinové banky Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy