Karlovarský kraj ochromila vichřice

V nedělních ranních hodinách zasáhla celé území kraje silná vichřice, kdy vítr v nárazech dosahoval rychlosti 40 m/s. Silný vítr způsobil velké množství událostí, které hasiči od ranních hodin řeší.

dezinfekce

Celou noc již na operačním středisku hasičů i na všech stanicích byly posíleny stavy sloužících hasičů, do pohotovosti byly dány také jednotky sborů dobrovolných hasičů. Po šesté hodině ráno začal dle předpovědi velmi silný vítr, který nejčastěji způsobil padání stromů na silnici, objekty či vozidla. V řadě případů spadlé stromy poškodily elektrické vedení, bez proudu je od rána řada domácností v kraji. Hasiči řešili i množství případů, kdy vítr poškodil střechy domů.

K 15:00 hodině hasiči evidují 264 událostí na celém území kraje. Hodně událostí je takzvaně zdvojených, to znamená, že jednotka hasičů v rámci jedné události zasahovala na více místech. Těchto míst je v rámci kraje několik stovek. V terénu je 40 jednotek požární ochrany.

Jednou z priorit hasičů je dodávka elektřiny do zařízení typu nemocnice. V kraji jsou zatím všechny zdravotnická zařízení funkční, jsou v kontaktu se štábem hasičů, v případě výpadku jsou hasiči připraveni tuto situaci řešit.

Byl vyhlášen III. stupeň požárních poplachu, z tohoto důvodu byl svolán krizový štáb kraje, který převzal koordinaci řešení mimořádných událostí na území kraje.

Tísňová linka hasičů stále přijímá další a další žádosti o pomoc, předpoklad je, že tento stav bude trvat minimálně do nedělního večera.

Největším problémem kraje je v současné chvíli nesjízdnost několika úseků silnic, především v horských oblastech, a rozsáhlé výpadky elektrické energie.


Zdroj: HZS Karlovarského kraje

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 29.10.2017 17:00




0 +
 

Hlavní zprávy