Karlovarsko: Krádežemi způsobil škodu kolem 740 tisíc korun

Protiprávního jednání se dopustil nejméně v jedenácti případech.

dezinfekce

Kriminalisté z druhého oddělení obecné kriminality v Karlových Varech zahájili trestní stíhání 25letého muže z Karlovarska, kterého obvinili ze spáchání přečinů krádeže, porušování domovní svobody, poškození cizí věci a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Takového jednání se měl dopustit nejméně v jedenácti případech. Nejprve na konci března, kdy v Nejdku vnikl do kanceláře školského zařízení, odkud odcizil finanční hotovost kolem 8 tisíc korun. V dalším případě vnikl do mateřské školy na Karlovarsku, odkud odcizil pokladničku s finanční hotovostí kolem 14 tisíc korun a fotoaparát. Na konci dubna měl využít nepřítomnosti obsluhy restaurace na Nejdecku, kde odcizil odloženou pánskou tašku, ve které měl majitel peněženku s osobními doklady a s tržbou, čímž způsobil škodu kolem 53 tisíc korun. První květnový den měl vniknout po rozbití okna do domu na Karlovarsku, který nejprve prohledal a poté z něj odcizil finanční hotovost kolem 40 tisíc korun, různou elektroniku a několik kusů šperků a hodinek. Majiteli způsobil škodu kolem 500 tisíc korun. Krádeží vloupání se měl dopustit ještě v dalších čtyřech případech, kdy vniknul do různých domů na Karlovarsku, ze kterých odcizil např. jízdní kola, šperky, finanční hotovost či elektroniku. V dalších dvou případech se vloupal do jiné mateřské školy a školní jídelny na Karlovarsku, kde odcizil finanční hotovost a notebook. V posledním případě ne 26. května 2017 vnikl v ranních hodinách do provozovny v Chodově, kde odcizil peněženku s finanční hotovostí kolem 10 tisíc korun.

Celkem tak všem poškozeným způsobil škodu kolem 740 tisíc korun. Kriminalisté na obviněného muže podali státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na jeho vzetí do vazby. Soudce pak poslal muže do vazební věznice. V případě prokázání viny mu tak hrozí trest odnětí svobody až na pět let.

nprap. Zuzana Týřová


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy