Dotace v oblasti životního prostředí nabídne kraj i letos

Celkem 8 programů, v rámci kterých lze čerpat finance z krajského rozpočtu v oblasti životního prostředí a environmentální výchovy, vyhlásil pro letošní rok Karlovarský kraj. Zcela nově budou moci žadatelé získat peníze i na preventivní opatření proti suchu, zadržení vody v krajině a péči o zeleň. Mezi dotačními programy nechybí oblíbené příspěvky na podporu včelařství, na budování vodovodů a kanalizací v obcích, na likvidaci invazních rostlin či snížení výskytu prasete divokého.

dezinfekce

„Poprvé letos budou moci žadatelé získat finance na opatření proti suchu. Reagujeme tak na problematiku nedostatku v krajině, což je v současné době hodně diskutované téma,“ uvedl krajský radní Karel Jakobec.

Žádosti mohou zájemci i v tomto roce podávat elektronicky, veškeré dotační programy a důležité termíny najdou na titulní stránce Karlovarského kraje v záložce Dotace.

Kraj také 29. ledna 2020 od 16:00 hodin pořádá informační seminář pro žadatele v zastupitelském sále budovy A krajského úřadu v Karlových Varech Dvorech.

„Účastníkům představíme jednotlivé dotační programy, upozorníme na nejčastější chyby při podávání žádostí o dotaci a při předkládání finančního vypořádání. V diskuzi se určitě dostaneme i k dalším důležitým informacím,“ dodal Karel Jakobec.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského krje


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy