Dolní Paseky: Z pramene minerálka opět neteče

Zavřeno z technických důvodů. Toto stručné oznámení je už asi tři týdny na vstupních dveřích pavilonu minerální vody v Dolních Pasekách. Kdy bude oblíbená minerálka veřejnosti opět k dispozici, není v tuto chvíli známo.

dezinfekce

Z vývěru totiž voda přestala vytékat a dosavadní pokusy o zprovoznění pramene nebyly úspěšné ani po rozebrání a vyčištění systému jímání. Bylo rozhodnuto neprovádět v tuto chvíli rozsáhlejší stavební úpravy či hydrologický průzkum a počká se na jaro.

V posledních letech vydatnost pramene značně kolísá. K obdobné situaci došlo například v roce 2015, kdy se voda v prameni také ztratila, aby po nějakém čase zase začala v uspokojivé vydatnosti téct.

Dříve došlo zase k výrazným změnám v chuti minerálky kvůli jejímu naředění. Po čase se vrátila k chuti do období před naředěním, které bylo podle všeho způsobeno přírodními vlivy.

Ašská radnice do úprav pavilonu a okolí v posledních několika letech, zejména loni, značně investovala.

Prakticky v průběhu celého loňského roku se tu objevovali řemeslníci. Pavilon má nově natřenou fasádu, dveře a okna a vymalovaný je uvnitř. Předtím se opravovala technologie jímání a odtoku minerálky, viditelnými změnami prošlo bezprostřední okolí s novými cestami, parkovištěm, lávkou přes potok a dřevěným altánem.


Zdroj: město Aš

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy