Cyklisté, přijeďte slavit Den Cyklostezky Ohře

Karlovarský kraj zve ve spolupráci s městem Sokolov tradičně všechny cyklisty a cykloturisty bez rozdílu věku na symbolickou oslavu oblíbené páteřní cyklostezky podél řeky Ohře. Akce se koná v neděli 17. června 2018 od 14 hodin na Starém náměstí v Sokolově v rámci Týdne v teniskách.

dezinfekce

Zaregistrovaní účastníci, kteří přijedou na kolech, získají v promostanu Karlovarského kraje drobné dárky a budou moci jet cyklovlakem zdarma.

Pro děti bude ve spolupráci s BESIPEM připravena jízda zručnosti nebo program Porcelánové školičky. O možnostech výletů a dalších atraktivitách v letní sezóně v regionu se příchozí mohou informovat ve stánku krajské destinační agentury Živý kraj.

V den akce České dráhy vypraví a zároveň představí velkokapacitní  cyklovlak „Ohře“, který bude po dobu prázdnin o sobotách a nedělích pravidelně jezdit mezi Chebem a Karlovými Vary (nezajíždí do Chodova). Účastníci letošního Dne Cyklostezky Ohře si mohou vybrat z nabídky těchto speciálních vlaků a na základě registrace na Den Cyklostezky Ohře a vyzvednutí místenky mohou některý z nich zdarma využít. 

Odjezdy vlaků:
Vlak Cheb – Karlovy Vary (odjezd 8:55 z Chebu)
Vlak Karlovy Vary – Cheb (odjezd 10:00 z Karlových Varů)
Vlak Cheb – Karlovy Vary (odjezd 11:10 z Chebu)
Vlak Karlovy Vary – Cheb (odjezd 12:20 z Karlových Varů)

Možnost registrace je jednoduchá. Všichni, kteří od 16. do 31. května vyplní registrační formulář (zde) na internetových stránkách kraje, si pak v některém z devíti informačních center (Cheb, Mariánské Lázně, Františkovy Lázně, Aš, Kynšperk, Sokolov, Loket, Karlovy Vary, Ostrov) budou moci vyzvednout od 5. do 11. června identifikační „all inclusive“ pásky a místenky na vlak. Pro informace o možnosti registrace na akci a o jízdních řádech vlaků sledujte internetové stránky Karlovarského kraje a krajskou stránku na Facebooku. 

Oblíbená cyklostezka Ohře značená žlutým číslem 6 vede malebnými zákoutími a údolími podél řeky z Karlových Varů, například pod středověkým hradem v Lokti, přes Kynšperk a kolem zámku Mostov až do Chebu. Asfaltovou a místy písčitou trasu si oblíbily desetitisíce cyklistů proto, že je bezpečná a bez převýšení. Jede se až na výjimky mimo silnice a díky nenáročnému profilu ji zvládne každý.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy