Chodov: Město zavádí novou mobilní aplikaci

Novou aplikaci Mobilní rozhlas, určenou pro chytré telefony a tablety, spouští od listopadu Chodov. Jeho obyvatelům tak chce jednoduchou a rychlou cestou nabídnout řadu informací a zpráv o dění ve městě.

dezinfekce

Vedle tištěného městského zpravodaje, webových stránek, televizního kanálu, neoficiálního facebooku je aplikace jedním z dalších komunikačních kanálů, kterým chce radnice své spoluobčany oslovit a informovat.

Lidé tak mohou v telefonech zdarma sledovat nejnovější zprávy z Chodova, aktuality, krizová oznámení, pozvánky na kulturní akce či tipy na víkend. Aplikace má ještě další výhody, jako jsou hlasové zprávy, místní referenda či ankety, rozesílání krátkých informačních zpráv, takzvaných pusch notifikací, a podobně.

To vše umožní v podstatě anonymní základní registrace v aplikaci, kde není nutná adresa, jméno, e-mail. Kdo bude mít zájem o bonusové zprávy a směrované informace, například, že v konkrétní ulici probíhá blokové čištění a hrozí odtah automobilu, může využít rozšířenou registraci.

Aplikace je registrována na Úřadě pro ochranu osobních údajů a splňuje zákonem daná ustanovení. Město údaje nebude a ani nemůže používat k jiným účelům než pro potřeby aplikace.

Součástí Mobilního rozhlasu je také možnost fotohlášek, kdy mohou lidé vyfotit černou skládku, poškozený chodník, nesprávné dopravní značení či nepořádek. Snímek se pak dostane na příslušný odbor, který se bude situací zabývat.

Aplikace nabízí seznam chodovských lékařů a kontakty na ně, informace o městě a někte­rých památkách, několik tipů na zajímavé výlety, přehled restaurací a ubytování a kontakty na městské instituce.

Aplikace je určena jak pro Android, tak pro iOS a je zcela zdarma. Více informací včetně videoprezentace naleznete na stránkách zde.


Zdroj: Facebookové stránky města Chodov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy