Chodov: Maxištafeta opět podpoří Mateřídoušku

Přilákat co nejvíce rekreačních běžců a zároveň podpořit chodovské Denní centrum Mateřídouška si opět dali za cíl pořadatelé netradičního a ojedinělého závodu Maxištafeta. Čtyřiadvacetihodinový běh už podevatenácté připravil Školní atletický klub v Chodově. Akce začíná startovním výstřelem a společným kolečkem pořadatelů a příchozích v pátek 14. června (atletický stadion ŠAK) v 17 hodin a končí ve stejný čas následujícího dne opět společným kolem pořadatelů.

dezinfekce

Tak jako v loňském roce dostane Mateřídouška na své konto kromě dobrovolného vstupného a startovného symbolickou částku 3,33 korun za každé kolo (333,33 metrů), které chodovská veřejnost na stadionu uběhne.

Pořadatelé tímto děkují všem, kteří akci nenechají bez povšimnutí, městu Chodov, sponzorům ŠAKu Chodov a případným sponzorům Maxištafety.

Závod je jedním z posledních, který se bude konat na starém povrchu běžeckého oválu. Ten totiž čeká v letních měsících výměna. Na její přípravě a posouzení z pohledu sportovce se ještě podílel nedávno zesnulý trenér chodovských atletů a ředitel školy Libor Dočkal.

Práce na dráze, včetně rekonstrukce technických sektorů, vyjdou zhruba na 3,5 milionu korun. Radnici se na akci podařilo získat 70% dotaci, zbytek ve výši 1,1 milionu dofinancuje ze svého rozpočtu.


Zdroj: město Chodov

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy