Chodov: Do města míří protidrogový vlak

Obří multimediální protidrogová vlaková souprava zastaví 21. května také v Chodově. Zdejší školáci tak dostanou možnost seznámit se s unikátním projektem s názvem Revolution Train.

dezinfekce

Zhruba 300 tun vážící vlak o délce 150 metrů nabízí zcela netradiční způsob protidrogové prevence. Návštěvníci soupravy si tak mimo jiné mohou vyzkoušet pocity lidí za mřížemi či ve výslechové místnosti na policejní služebně. Vlak bude v Chodově stát celý den a bude k dispozici žákům místních škol, v odpoledních hodinách (cca 15.30) pak také pro veřejnost.

„I Chodov má svou drogovou problematiku a víme, že se nejedná o samospásnou záležitost. Je to ale jedna z možností, jak podpořit boj proti drogám a organizace, které se mu věnují,“ poznamenal chodovský starosta Patrik Pizinger.

„Tato vlaková souprava přináší formou interaktivního a zážitkového vzdělávání zcela nové pojetí primární prevence pro vybrané cílové skupiny – především děti a mládež ve věku 12 - 17 let. Cílem je prostřednictvím zapojení všech lidských smyslů maximálně zapůsobit na osobnost návštěvníka vlaku a efektivním způsobem tak ovlivnit jeho pohled na legální a nelegální drogy,“ uvádí na svém webu organizátoři letošní Revolution Train tour.

Více informací viz zde.


Zdroj: město Chodov

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 09.05.2018 19:00




0 +
 

Hlavní zprávy