Cheb: Ve vnitroblocích v centru by mohly být automatické parkovací zakladače

Dalšími z dvorních traktů, které by se v následujících letech měly dočkat výrazné proměny, jsou rozsáhlý vnitroblok v Židovské ulici za budovou Základní umělecké školy a vnitroblok v Provaznické ulici, který byl v letošním roce provizorně upraven pro potřeby parkování.

dezinfekce

 „V současné době se zpracovává úvodní studie revitalizace obou těchto vnitrobloků. Po jejím dokončení a následném projednání s občany okolních domů by se v příštím roce mohla projektová příprava dokončit. Letos se projektově připravují rekonstrukce velkých vnitrobloků v Hradební ulici a mezi panelovými domy v ulicích Evropská a Sadová. Jejich úpravy by se měly dělat v příštím roce a pak by přišly na řadu dvorní trakty v Židovské a Provaznické,“ řekl místostarosta Michal Pospíšil.

Podle záměru vedení měst by měl velký dvorní trakt v Židovské ulici sloužit po rekonstrukci, jak pro potřeby parkování, tak pro odpočinek.

„Vnímáme akutní nedostatek parkovacích míst v centru města, ale určitě nechceme, aby tam vzniklo parkoviště. Klidová zóna se zelení musí být z podstatné části zachována. Obě funkce, tedy parkovací a odpočinkovou, je třeba vhodně skloubit. Jednou ze zvažovaných variant je využití objektu bývalé uhelny pro vybudování parkovacího přístřešku s automatickým parkovacím zakladačem. Na relativně malém prostoru by díky této technologii mohlo zaparkovat 17 vozidel. Podobné moderní parkovací zařízení by mohlo vzniknout i ve vnitrobloku v Provaznické ulici,“ vysvětlil starosta Zdeněk Hrkal.

„Opomenout nechceme ani historii vnitrobloku v Židovské ulici. Mluví se například o tom, že v těchto místech býval židovský hřbitov. Je třeba to prověřit a případně to nějakou vhodnou formou připomenout. Dále uvažujeme třeba také o tom, že bychom v dlažbě naznačili obrysy již neexistujících domů, které zde stávaly,“ dodal místostarosta Pospíšil.


Zdroj: město Cheb

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy