Cheb: Prevencí proti drogám

16. ročník Cyklo-běhu za ČR bez drog pořádá občanské hnutím Řekni NE drogám - Řekni ANO životu a je v ČR největší protidrogovou vzdělávací akcí spojenou se sportem.

dezinfekce

Ve středu aktivisté tohoto hnutí navštívili Cheb a na chebské radnici je přijalo vedení města. Debaty se zúčastnil také senátor za Chebsko a Tachovsko Miroslav Nenutil. Sedmým rokem je tato aktivita pod záštitou Senátu Parlamentu ČR.

„Téma drog je tématem velmi živým. Jako letitý pedagog vím, jak lehké je zneužít dětskou naivitu a neznalost toho, co drogy dokáží. Problém vidím také ve lhostejnosti rodičů. Proto jsem svým podpisem podpořil prohlášení o postoji problematiky drog a jsem rád, že se touto otázkou zabývá český parlament. Proto prevenci a vzdělávací programy vítám a iniciativu lidí, kterým není lhostejná budoucnost našich dětí podporuji,“ vyjádřil svůj postoj starosta Zdeněk Hrkal.

V rámci programu proběhnou v chebských školách přednášky. Ve všech navštěvovaných městech probíhají i pouliční vzdělávací akce. Součástí osvěty je i pojízdná velkoplošná obrazovka, na které běží videoklipy s protidrogovou tématikou.

„Celkem za 10 pracovních dní Cyklo-běhu vyškolíme 10 tisíc dětí (dosavadní rekord), ujedeme 1200 km a navštívíme 40 měst Čech a Moravy. To vše s cílem upozornit na to, že i když jako ČR patříme dlouhodobě k zemím s největší mírou zneužívání drog dětmi a dospívajícími, NĚCO SE S TÍM DÁ UDĚLAT! Kvalitní vzdělávání o drogách je účinnou formou protidrogové prevence, které se ale stále nevěnuje dostatek pozornosti,“ sdělil mluvčí projektu Pavel Mudra.

O tom, že městem projede kolona Cyklo-běh za Českou republiku bez drog, jsme vás informovali zde.


Zdroj: město Cheb


Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 21.06.2018 14:00




0 +
 

Hlavní zprávy