Cheb: Přes prázdniny se dokončuje zateplení 1. ZŠ na Skalce

V současné době finišují stavební práce na 1. základní škole na sídlišti Skalka, jejíž budovy procházejí od loňského roku kompletním zateplováním.

dezinfekce

Na realizaci této investiční akce za téměř 35 milionů korun se městu podařilo získat evropskou dotaci z Operačního programu Životní prostředí ve výši téměř 14 milionů.

„Kromě zateplování fasád a plochých střech nebo výměny oken se dělá také optimalizace otopné soustavy a nový systém větrání s rekuperací, který zajistí obměnu vzduchu v učebnách. Realizace úprav byla rozložena do dvou let, aby se stavební práce, které by narušovaly výuku, mohly dělat během letních prázdnin,“ upřesnil místostarosta Michal Pospíšil.

Poslední z městských škol, která na zateplení ještě čeká, je 3. ZŠ na Zlatém vrchu. Dočkat by se ho přitom mohla do dvou let.

„Ještě letos chceme podat žádost o dotaci, která se už připravuje. Samotné zateplování by se mělo dělat v letech 2019 a 2020. Vedle toho už jsme požádali také o dotaci na úpravy venkovního areálu 3. ZŠ, kde by mělo vzniknout zázemí pro výuku i mimoškolní aktivity včetně učebny v přírodě nebo malého přírodního amfiteátru,“ uvedl starosta Zdeněk Hrkal.


Zdroj: město Cheb

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 18.07.2018 18:00




0 +
 

Hlavní zprávy