Cheb: Místo betonových zátarasů budou květináče

Chebské vánoční trhy letos budou mít opět bezpečnostní opatření. Stále totiž platí bezpečnostní stupeň jedna a Policie ČR podmínila konání trhů instalací zábran. Na návrh starosty Antonína Jalovce dovezli zaměstnanci CHETESu namísto betonových zátarasů velké květináče.

dezinfekce

"Dobré řešení, které nakonec bude vypadat hezky - dnes začnou stromky zdobit děti ze škol. Děkuji panu Mlátilíkovi a paní Stolínové za akční řešení," uvedlo na svých facebookových stránkách Kulturní centrum Svoboda, jakožto pořadatel trhů.

"Stálo celkem dost úsilí přemluvit policii, aby souhlasila s nahrazením betonových bloků přímo uprostřed náměstí květináči, které budou vánočně ozdobené, nebudou rušit atmosféru trhů a budou vymístěny mimo náměstí. V květináčích budou zasazené stromky, které ozdobí, moc jim za to děkuji, chebské základní školy a proběhne soutěž o nejhezčí stromeček," uvedl starosta Antonín Jalovec.

Na námitky některých občanů s dostupností pro hasiče nebo zdravotníky odpovídá:

"Sám jsem před časem veřejně prohlásil, že si vezmu na osobní zodpovědnost, že trhy budou bez betonových zábran, ale policie postavila věc úplně jasně - buď budou zábrany nebo nebudou trhy. Samozřejmě o všem ví i všechny složky záchranného systému, tedy i hasiči a záchranka," dodal starosta.

Odbor školství, tělovýchovy a kultury ve spolupráci s chebskými školami vyhlašuje výtvarnou soutěž „O nejkrásnější květináč“. Každý květináč bude opatřen popiskou školy, která bude výzdobu provádět. Na městském facebooku bude vystavena fotografická galerie s popiskami škol a veřejnost podle „lajkování“ jednotlivých květináčů bude moci určit pořadí nejhezčí vánoční výzdoby. Vítěz soutěže obdrží ceny v hodnotě pěti tisíc korun. Soutěž poběží po dobu  trvání vánočních trhů. Vyhodnocení květináče s největším počtem „lajků“ bude vyhlášeno na jejich konci.

Nazdobené květináče, jejichž výzdoba začne dnes, budou zveřejněny ve fotogalerii na městském facebooku. O zahájení hlasování budeme informovat.



Zdroj: facebookové stránky KC Svoboda
           facebookové stránky Antonína Jalovce
           web města Chebu


Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy