Cheb: MHD bude na tři měsíce zdarma (TV Západ)

Avizovaný pilotní projekt Městské hromadné dopravy zdarma v Chebu byl spuštěn 1. srpna. Od té doby si mohou obyvatelé města zakoupit časové jízdenky, které začnou platit od 1. září.

dezinfekce

Zkušební projekt končí 30. listopadu, kdy dojde k jeho vyhodnocení.

„Jdeme ve stopách jiných měst, ať už České republiky nebo evropských měst, kdy zavádějí MHD zdarma. Myslím si, že je to dobrý počin. Co se týče našich občanů, chceme vyzkoušet, zda se sníží počet osobních aut parkujících ve městě. Tzn. trošku odlehčit parkovacímu systému ve městě. A samozřejmě pomoci lidem, aby nemuseli každý den sednout do auta a jet do práce nebo na nádraží svým autem a pak z nádraží pokračovat dál do práce. Slibuji si od toho, že na přelomu roku 2018/2019 vyhodnotíme tento pilotní projekt a zjistíme, zda je to cesta správným směrem nebo není. Možná, že toho občané budou využívat, možná, že nebudou, těžko říci, ale v ostatních městech jsou s tímto spokojeni a má to poměrně pozitivní ohlas,“ vysvětlil starosta Chebu Zdeněk Hrkal.

Občané města si za sto korun pořídí čipovou kartu, kde bude tříměsíční jízdné v ceně 800 korun zdarma. Po uplynutí 90 dnů, budou moci využít další tři měsíce. Díky fungujícímu systému evidence jízd, bude možné získat přesná data o změnách ve využívání MHD. Město očekává, že náklady na proplácení jízdného vyjde na 1,6 milionu korun. V současné době již funguje doprava zdarma na městské koupaliště na Dřenici u přehrady Jesenice.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy