Aš: Z bývalé školy bude bytový dům

Bývalou textilní školu v ulici Gustava Geipela v Aši, která je už několik let zavřená, čeká nová budoucnost. V přední části budovy vznikne do příštího roku 12 nových bytů i nebytové prostory.

dezinfekce

Dalších 12 bytů by mělo následovat v druhé etapě. Třetí fáze pak počítá se dvěma byty pro lékaře, ordinacemi, případně sportovní ubytovnou. Projekt realizuje město, které objekt vlastní. Na první etapu má již potvrzenou dotaci 22 milionů korun.

V bývalé průmyslové škole město nabídne nájemní bydlení s tím, že v první linii chce uspokojit mladé rodiny. Byty tak město nabídne vícečetným rodinám, nebo matkám samoživitelkám. Počítá se s byty do 80 metrů čtverečních, které budou mít základní vybavení, tedy kuchyňkou linku, pračku a sociální zařízení.

„Mám radost z toho, že v záplavě špatných zpráv o nemoci, nejrůznějších omezeních a strachu z nákazy COVID-19 mohu přidat jednu pro Aš skvělou. Konečně započne záchrana jedné z dominantních budov města. Získat tuto finanční pomoc nebylo vůbec jednoduché, jednali jsme o ní přes rok,“ uvedl starosta Dalibor Blažek.

O přidělování bytů bude na základě podkladů od odboru správy majetku a příslušné komise rozhodovat Rada města. Jednotlivá kritéria zatím radnice chystá. 

Podle projektu se v první etapě počítá s investicí do 50 milionů korun, dotace tak pokryje až polovinu nákladů. Zbývající částku město pokryje úvěrem. 

Přestavba začne na jaře. Byty by město mohlo nabídnout už v polovině příštího roku.

„Současně letos zahajujeme rekonstrukci bývalé ubytovny v Nedbalově ulici, kde vznikne dalších 27 bytů. Není tedy nutné propadat skepsi. Ohrožení nákazou pomine a je třeba se dívat na budoucnost s optimismem,“ dodává starosta. 


Zdroj: Bc. Pavla Sofilkaničová


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy