Aš: Příští rok chce město revitalizovat sídliště Příbramská, Mikulášská

Informace ze zasedání Zastupitelstva města Aše, konaného dne 25. října 2017. Zasedání se uskutečnilo v divadelním sále Kulturního centra LaRitma od 16 hodin. Na programu měli zastupitelé k projednání celkem 16 témat.

dezinfekce

Zastupitelé pro rok 2018 schválili realizaci dvou investičních akcí, kterými jsou revitalizace sídliště Příbramská, Mikulášská a stavba parkoviště v Mírové ulici v Aši. Odboru správy majetku a investic bylo uloženo vypsat ještě letos výběrové řízení na zhotovitele. Jedná se o dvě akce, které se měly provádět v roce 2017, ale z různých důvodů byla jejich realizace přesunuta do příštího roku.

Sídliště Mikulášská, Příbramská: stavba představuje celkovou revitalizaci uvedeného území s vytvořením obytných zón, zkapacitněním parkovacích stání, stavbou nových komunikací pro pěší i motorová vozidla, novým veřejným osvětlením, sadbovými úpravami a novou dešťovou kanalizací.

Parkoviště Mírová: stavba představuje rekonstrukci stávajícího parkoviště u Lidového domu, stavbu dalších parkovacích míst, včetně regenerace sídlištního vnitrobloku, veřejného osvětlení, dešťové kanalizace a sadových úprav.

Zastupitelstvo města schválilo uzavření kooperační smlouvy o partnerství s pořadatelem přehlídky středověké hudby Festival – Mediaval GmbH Dietersburg, zařazení částky 300 tisíc korun do návrhu rozpočtu na rok 2018 a pověřilo starostu podpisem smlouvy po schválení rozpočtu na rok 2018.

Smlouva umožní pořádání části festivalu středověké hudby, který tradičně probíhá v sousedním německém Selbu, také v našem městě. Předpokládá se, že tato část se odehraje v kempu na vrchu Háj. Festival se měl v Aši uskutečnit už letos, ale do termínu jeho konání se příslušné smlouvy nestihly projednat a odsouhlasit v zastupitelstvu. Konání ašské části je naplánováno na 1. a 2. září 2018, vrchol festivalu v Selbu proběhne od 6. - 9. září. Letos festival v Selbu navštívilo kolem 30 tisíc diváků.

Zastupitelstvo města neschválilo bezúplatný převod části p.p.č. 3514/1 v k.ú. Aš. Jedná se o komunikaci ulice Studentská, jejímž vlastníkem je Karlovarský kraj. Převod nebyl v orgánech města doporučen do doby, než bude tato komunikace na náklady současného vlastníka opravena.

Zastupitelstvo města Aše schválilo prodej ubytovny v Nedbalově ulici společnosti TEBYT Aš za částku 500 tisíc korun. Kupující, společnost TEBYT, která je ze 100 % vlastněna městem Aš, do roku 2022 proinvestuje na modernizaci ubytovny částku ve výši 3 miliónů korun.

Zastupitelé schválili strategický plán rozvoje města Aše v oblasti energetiky na roky 2017-2035 a jeho akční plán na rok 2018. Schválený plán by měl napomoci v úsporách energií. Do roku 2035 je cílem snížit celkovou spotřebu energií o 20 % a desetinu spotřebované energie vyrábět z vlastních zdrojů. Plán počítá například také se zaváděním moderních technologií v rámci programu Chytré město.


Zdroj: město Aš


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy