Aš: Investice v příštím roce přesáhnou 100 milionů (TV Západ)

Vysoké investice v roce 2018 plánuje město Aš. Situace je mimo jiné důsledkem nerealizování některých velkých projektů v letošním roce.

dezinfekce

„V příštím roce budeme realizovat revitalizaci jednoho z největších sídlišť v ulici Příbramská, Mikulášská v objemu zhruba 60 miliónů korun. Původně jsme měli v plánu tuto investici dělat již v letošním roce, ale protože se jedná o nutné přeložky vedení ČEZu a ČEZ nebyl schopen to doprojektovat a připravit k provádění v letošním roce, tak jsme to přeložili na rok příští. Nyní jen doufáme, že ČEZ splní to, co slíbil a že se nám nikde nesetká výkop silnice s nepřeloženým kabelem,“ vysvětlil starosta Aše Dalibor Blažek.

Projekt doznal změn, kdy na úkor parkovacích míst bude více zeleně.

„My každou revitalizaci sídliště připravujeme od fáze studie. Studie je projednávána s obyvateli na veřejných projednáních. Konkrétně na tomto sídlišti byly tři veřejná projednávání. My jsme se snažili na to sídliště, v rámci investice, dát co nejvíce parkovacích míst, protože to je vždy největší bolest sídlišť. Překvapilo nás, že obyvatelé, více než parkovací místa upřednostnili plochy zeleně, které tam jsou. Je tam taková rozptylová louka. Nakonec jsme se dohodli na nějakém kompromisu. Nicméně si myslím, že do budoucna tam těch parkovacích míst bude opravdu bude málo a stejně, i přes to přání obyvatel, se bude muset zasáhnout do míst, kde oni si to nepřáli. Ale v tuto chvíli jejich přání respektujeme,“ potvrdil starosta.

Na další větší akci – revitalizaci sídliště Mírová – došlo ke změně. Nevznikne zde dětské hřiště.

„My jsme na této části města připravovali investici, kde jsme chtěli dělat revitalizaci vnitrobloku, parkoviště, hřiště a zeleně. Měli jsme to připraveno na letošní rok. Alokovali jsme na to podle odhadu čtyři milióny korun. Rozpočet nám pak ukázal, že by to mělo být osm miliónů korun. To už jsme v rozpočtu neměli, proto jsme to přesunuli na příští rok. Nakonec jsme z tohoto projektu vypustili dětské hřiště, a to na základě připomínek občanů. Toto místo totiž sousedí s velmi oblíbeným klubem Cihellna a obyvatelé, kteří tam bydlí, měli obavu, že návštěvníci klubu Cihellna, kteří opouští tento klub ve večerních nebo v brzkých ranních hodinách, by toto hřiště mohli využívat, jako nějaké místo k vyprávění zážitků. V noci se to vše rozléhá, takže jsme nakonec upustili od myšlenky hřiště a chceme ho vybudovat na jiném místě, které bude větší a nebude v dosahu této mládeže,“ dodal Blažek.

V projektu na Mikulášské se naopak počítá s výstavbou workoutového hřiště. Vzniknout má i tzv. parkourové  hřiště. Kroužek tohoto moderního sportu provozuje zdejší Dům dětí a mládeže. Celkové investice v tomto území mají dosáhnout výše 60 milionů korun. V Mírové pak asi 8 milionů. Další velká částka jde na úpravu Kulturního centra Laritma a řadu dalších menších projektů. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy