2010 – Sokolov: Projekt obnovy zeleně startuje (3982) (TV Západ)

Komplexní projekt obnovy zeleně počítající s investicí několik milionů korun připravila sokolovská radnice. Zahrnuje dva dílčí projekty, z nichž jeden řeší lokalitu Pod Háječkem a druhý okolí Hornického domu. Zde se město snažilo zachránit vzrostlé jírovce a javory, ale jejich čas se nyní pomalu naplnil.

dezinfekce

„Máme posudek, který nám říká, že tyto kaštany jsou ve velmi špatném stavu. Při jakémkoliv větším větru se lámou větve a hrozí ohrožení občanů. Takže mi to bereme vážně a snažíme se získat peníze,“ ubezpečil místostarosta města Jaromír Dvořák.

V období vegetačního klidu od října by teoreticky mohly být zničené stromy pokáceny. Škody podle mínění města napáchaly především dřívější nevhodné prořezávky stromů. Vysadit by se měl také nízký živý plot. Za Hornickým domem se do budoucna počítá s dětským hřištěm a plot by mohl oddělit zeleň od silnice.

„Budou tam nějaké stromy, růžově kvetoucí, ale nižší, aby neclonily okolní domy,“ zmínil Dvořák.

Bylo rozhodnuto o vysazení jeřábů, které dorůstají výšky maximálně 15 metrů. Město chce získat příspěvek na sadové úpravy ze Státního fondu životního prostředí. Počítá se s celkovým objemem prací okolo 4 milionů korun. Rozpočet bude upřesněn na základě výběrových řízení, která proběhnou až poté, kdy bude jasné, zda město dotaci získá.

Komentáře

  • Před 4 roky

    To je hezké že se střed města zvelebuje. S částí kolem "Účka" je to horší. V souvislosti s výstavbou domu pro seniory byly zničeny i tak nic moc zelené plochy kolem několika domů. Na můj dotaz zda se budou opravovat mi bylo sděleno že ne. Takže místo trávy budeme mít kolem domu jílovitý rozježděný "tankodrom". ??

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy