2009 - Sokolov: Základní kámen IŠSTE byl položen (3931) (TV Západ)

Poklepání základního kamene rekonstrukce a výstavby hlavního pavilonu Integrované střední školy technické a ekonomické proběhlo minulý týden v Sokolově. Sedmipatrová moderní budova za 380 milionů korun je jednou z největších investic v kraji.

dezinfekce

„Je to je největší investice ve městě od revoluce vyjma infrastrukturních staveb. Jsme velmi rádi, že Karlovarský kraj tuto investici zařadil do svého plánu,“ řekl starosta Karel Jakobec.

Budova bude pro 700 žáků a kromě učeben nabídne tělocvičnu, laboratoře, knihovnu a zázemí pro pedagogy. Rekonstrukcí se odstraní současný nevyhovující stav způsobený nedostatečnou kapacitou.

„Tisíc padesát žáků tady je. Ti se v současné době pohybují, učí se na chodbách či z chodeb jsou udělány učebny. Když půjdete, tak uvidíte, že tam jsou sádrokartonové překližky, kde se žáci učí – není to odhlučněné, takže tyto učebny zmizí a nahradí je nová školní budova,“ sdělil hejtman Karlovarského kraje Josef Novotný.

Zvýšit by se měla i prestiž školy, kdy moderní zázemí přiláká nové zájemce o studium. V nové hlavní budově vznikne 13 větších učeben pro třicítku studentů a 14 menších pro poloviční počet. Dvě počítačové učebny budou vybaveny nejmodernější technikou. Kromě toho hodlá škola rozšířit možnosti dálkového studia. 

„Chceme opravdu tu školu mít od rána do večera vytíženou tak, aby se ten nový kabát dobře užíval - v plném rozsahu. Pro podporu vzdělávání - zvýšení úrovně vzdělávání v regionu, zřizujeme od 1. ledna 2010 vzdělávací středisko dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků než ten proces celý naběhne a škola bude postavena. Chceme opravdu tu školu využít a být centrem vzdělání v pravém slova smyslu,“ vysvětlil ředitel školy Pavel Janus.

V rámci rekonstrukce by mělo dojít k zprůchodnění cesty ke škole ze Starého náměstí. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy