2009 – Sokolov: Pivovar v klášteře se prozatím odkládá (3904) (TV Západ)

Projekt pivovaru v klášteře, který chtěli uskutečnit v Sokolově, se prozatím nekoná. Podzemní sklepní prostory, které již byly vyklizeny a byl zde proveden také archeologický průzkum, čekají na další úpravy. Místní pivovar musel najít náhradní řešení. Vaří pivo o kousek dál – v jiné budově patřící městu.

dezinfekce

„My jsme neuspěli se žádostí o dotaci z operačního programu Rozvoje podnikání, kde jsme nesplnili některé podmínky. Proto jsme se rozhodli požádat znova, tentokrát z regionálního operačního programu na Rozvoj cestovního ruchu. Podmínky se žádným způsobem nemění. I tak celková investice bude něco přes 16 milionů korun a obdržená dotace může činit 40 % celkových nákladů,“ spočítal Karel Jakobec. 

Původně společný projekt s pivovarem se musí tedy na čas odložit. Město však doufá, že s žádostí uspěje a bude moci pokračovat. 

„V přízemí by byla stáčírna piva, v suterénních prostorách, kde jsou ty krásné klenuté sklepy, by byla stylová restaurace s krbem. Do budoucna počítáme s tím, že by nějaké posezení mohlo být venku,“ dodal Jakobec.

Městská restaurace s pivovarem by měla sloužit nejen jako lákadlo na turisty, ale i pro místní občany.  

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy